CAMÍ DE LES VACANCES

Tornen els càmpings amb cridaneres mesures de seguretat davant la Covid-19

Un protocol de Sanitat exigeix control d'aforaments, neteja intensa de parcel·les i empleats amb cabells recollits o sense anells o arrecades

undefined53365678 pla general d un mobile home del c mping la torre del sol  a200511180754

undefined53365678 pla general d un mobile home del c mping la torre del sol a200511180754 / Roger Segura

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Contacte telefònic, empleats amb els cabells recollits i sense anells o arrecades, neteja exhaustiva de parcel·les, distància mínima de seguretat en tot moment, i un intens control d’aforaments, entre les mesures que s’implantaran en els càmping espanyols per a aquest estiu, segons el protocol sanitari únic davant la Covid-19 acordat amb les comunitats autònomes.

Els càmping espanyols reobren aquest dilluns les seves portes després de l’aprovació diumenge passat per part del Ministeri de Sanitat del protocol sanitari fet per l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Els càmping segueixen sent la segona oferta d’allotjament a Espanya després dels hotels, amb més de 8 milions de viatgers i 40 milions de pernoctacions el 2019.

La Federació Espanyola de Càmpings (FEEC) comptarà amb un protocol sanitari elaborat per l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE), encarregat per la Secretaria d’Estat de Turisme i aprovat pel Ministeri de Sanitat, que és vàlid per a tots els establiments del país independentment de la seva tipologia, categoria o mida. Entre els requisits generals hi ha l’elaboració d’un pla de contingència a cada càmping amb la identificació de riscos, assignació dels recursos humans i materials necessaris en cada moment inclòs l’ús d’equips de protecció personal i protocol d’actuació en cas de detectar empleat o client sospitós de Covid19.

Nens i piscines

Així mateix, hauran de comptar amb aprovisionament de recursos materials com ara mascaretes, guants i ulleres de protecció. Els empleats han de mantenir el distanciament social en l’acompliment de les seves tasques, tenir els cabells recollits i evitar utilitzar anells, braçalets o arrecades, i desinfectar els seus objectes personals i eines de treball. A l’arribada dels clients se’ls ha d’informar amb precisió del pla de contingència prioritzant el contacte telefònic abans que la visita a recepció. S’ha de fomentar la reserva ‘online’, el pre-’checking’ i el pagament per mitjans telemàtics, informa Ep.

A més, es recomana assignar parcel·les o bungalous que faci 48 hores que estan desocupats, controlar aforaments i respectar les distàncies mínimes de seguretat. Les àrees infantils se sotmetran a una desinfecció periòdica i al gimnàs es mantindrà la distància de seguretat entre màquines utilitzant la tovallola individual i sense fonts d’aigües. A les piscines encara s’està pendent de l’informe científic sol·licitat i a la bugaderia s’estableix una distància mínima de seguretat i limitar l’aforament per evitar aglomeracions.

Neteja: desinfecció, tovalloles i aire condicionat 

Pel que respecta a la neteja i manteniment de les instal·lacions, el protocol estableix un pla de desinfecció que inclou l’increment de freqüències de neteja i repassos en zones de més contacte, la desinfecció de zones de treball dels empleats al finalitzar els torns i la ventilació de l’aire diària en zones d’ús comú de clients.

Es recomana l’ús de productes desinfectants com ara lleixiu, etanol o peròxid d’hidrogen segons les homologacions pertinents i el registre diari d’aquestes neteges indicant la freqüència i el mètode

Notícies relacionades

utilitzat. A les àrees d’acampada es farà la neteja i desinfecció de les parcel·les amb retirada de residus així com de superfícies o equipaments amb alt nivell de contacte com finestres, miralls o terres.

A més, es procedirà a l’airejat de bungalous amb retirada de tovalloles i roba de llit i es farà la revisió de sistemes d’aire condicionat, especialment neteja de filtres i reixetes. «Aquest exhaustiu protocol sanitari permet garantir al 100% la seguretat de tots els nostres clients. Ja per si mateix, el fet d’estr en plena natura i amb amplis espais a l’aire lliure, ens proporciona un plus de seguretat que cap altre establiment d’allotjament disposa», assegura la presidenta de la Federació, Ana Beirain.