PREPARATIUS PER A NOVES FASES

Espanya regularà l'entrada de turistes amb avió per evitar la importació de contagis de Covid-19

El president Sánchez assegura que es treballa en clau europea per reactivar el turisme «amb prudència»

MADRID 24/04/2020.- Varios pasajeros saludan a su llegada a la Terminal 4 del aeropuerto Adolfo Suárez Madrid Barajas, este viernes, tras llegar a bordo de un avión procedente de Filipinas. En total regresan a sus países casi 300 personas -160 españoles, 110 ciudadanos de otros países de la Unión Europea (UE) y una veintena de europeos y filipinos residentes en España- que estaban desperdigados por alguna de las casi 8.000 islas que forman Filipinas. EFE/Rodrigo Jiménez

MADRID 24/04/2020.- Varios pasajeros saludan a su llegada a la Terminal 4 del aeropuerto Adolfo Suárez Madrid Barajas, este viernes, tras llegar a bordo de un avión procedente de Filipinas. En total regresan a sus países casi 300 personas -160 españoles, 110 ciudadanos de otros países de la Unión Europea (UE) y una veintena de europeos y filipinos residentes en España- que estaban desperdigados por alguna de las casi 8.000 islas que forman Filipinas. EFE/Rodrigo Jiménez / Rodrigo Jiménez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El Govern espanyol regularà l’entrada al seu territori de ciutadans de tercers països que comencin a arribar al nostre país a mesura que les companyies aèries vagin reprenent els seus vols a destinacions espanyoles, com ha anunciat Luftansa que es disposa fer amb els seus vols a Mallorca a partir de juny.

Actualment no hi ha cap prohibició per a l’arribada de vols a Espanya, més enllà de la que es va decidir per als procedents d’Itàlia. Van ser les companyies aèries les que per iniciativa pròpia van suspendre els seus vols a Espanya i el Govern assumeix que, a mesura que Espanya vagi avançant en el control de l’epidèmia de coronavirus, augmenti progressivament l’atractiu del nostre país com a destinació turística.

L’Executiu assumeix per tant que haurà de regular com acull ciutadans de tercers països quan comencin a arribar a mesura que les companyies aèries reprenguin els seus vols a Espanya i apunta a una ordre sobre això al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) en els pròxims dies, informen fonts governamentals. Tot amb l’objectiu últim de protegir la població nacional de possibles contagis arribats de fora del nostre país.

Evitar casos importats

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja es va mostrar partidari en la seva última compareixença setmanal al Congrés dels Diputats de «prendre mesures» per impedir l’entrada a Espanya de «casos importats» que poguessin «posar en perill» les fites assolides en el control de l’epidèmia, una vegada que es reobrin les fronteres terrestres –que sí que estan tancades– i Espanya torni a ser una destinació atractiva per al turista estranger, informa Ep.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reconegut aquest dissabte en roda de premsa que s’està treballant a escala europea en la reactivació del turisme i l’obertura de les rutes aèries amb l’objectiu de donar una resposta conjunta davant de la crisi del coronavirus. «Estem treballant a escala europea a veure de quina manera podem, preservant la salut pública, començar a reobrir en la mesura de les nostres possibilitats les rutes aèries amb precaució, prudència i, lògicament, a l’empara d’una resposta europea», ha remarcat.

Notícies relacionades

Des de l’Executiu ja han reiterat en altres ocasions que el tema de l’aviació es tracta d’un cas «clarament europeu», ja que depèn de les situacions sanitàries de la resta de països, per la qual cosa és necessari un marc normatiu que estableixi condicions per a tothom.

No obstant, tant el ministre de sanitat, Salvador Illa, com el ministre de Transport, José Luis Ábalos, han apuntat en les seves compareixences públiques que Espanya prendrà «les decisions que hagi d’adoptar» si finalment no s’aconsegueix un acord a escala europea de mobilitat aèria que garanteixi la seguretat sanitària davant de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, Ábalos va avisar que Espanya adoptaria les «seves pròpies condicions» quant a connectivitat aèria si la Unió Europea no regula «amb promptitud» en aquesta matèria.