turisme davant de la Covid-19

Tests ràpids als aeroports contra la quarantena: així és la idea proposada pel sector

Madrid Foro Empresarial presenta diverses idees per afrontar la crisi provocada per la pandèmia

MADRID 24/04/2020.- Varios pasajeros saludan a su llegada a la Terminal 4 del aeropuerto Adolfo Suárez Madrid Barajas, este viernes, tras llegar a bordo de un avión procedente de Filipinas. En total regresan a sus países casi 300 personas -160 españoles, 110 ciudadanos de otros países de la Unión Europea (UE) y una veintena de europeos y filipinos residentes en España- que estaban desperdigados por alguna de las casi 8.000 islas que forman Filipinas. EFE/Rodrigo Jiménez

MADRID 24/04/2020.- Varios pasajeros saludan a su llegada a la Terminal 4 del aeropuerto Adolfo Suárez Madrid Barajas, este viernes, tras llegar a bordo de un avión procedente de Filipinas. En total regresan a sus países casi 300 personas -160 españoles, 110 ciudadanos de otros países de la Unión Europea (UE) y una veintena de europeos y filipinos residentes en España- que estaban desperdigados por alguna de las casi 8.000 islas que forman Filipinas. EFE/Rodrigo Jiménez / Rodrigo Jiménez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Madrid Foro Empresarial ha plantejat que es posin a disposició dels viatgers que arribin al país tests ràpids als aeroports espanyols perquè es puguin fer les proves de la Covid-19 i evitar la quarantena de 14 dies en cas que el resultat del test sigui favorable.

Els empresaris madrilenys han reclamat aquest dimarts al Govern que tingui previstes les eines adequades per evitar retardar més del necessari l’entrada de turistes a Espanya. Així mateix, han plantejat que es permeti l’entrada de viatgers que presentin un certificat amb els resultats de control de la Covid-19 amb una antiguitat de menys de quatre dies.

«Ens hem d’avançar i tenir preparades les eines necessàries perquè, quan arribi el moment, puguin entrar turistes a Espanya amb seguretat», ha insistit Hilario Alfaro, president de Madrid Foro Empresarial.

Temor a Exceltur

Notícies relacionades

Segons Exceltur, la patronal turística espanyola, l’activitat turística a Espanya està «caient en picat» des de l’1 de març. En alguns casos, s’afirma que, si l’activació del sector turístic es reinicia per al mes de juny d’aquest any, les pèrdues s’estimen en 55.000 milions d’euros d’activitat turística, tenint en compte l’activitat directa i indirecta, cosa que suposa una caiguda del 32,4%.

El ‘lobby’ turístic preveu que es veurà afectada part de la temporada punta d’estiu, cosa que si es confirma incidiria en una caiguda de diversos punts del total del PIB espanyol.

Temes:

Turisme