ENTREVISTA EN COL·LABORACIÓ AMB EL BBVA

«Ens hem adaptat produint mascaretes i roba antiviral»

Lugotex treballa per a sectors com l'hospitalari i geriàtric, proporcionant tèxtils tècnics reutilitzables

El seu fundador, Emilio Luque, explica com han reaccionat amb material per fer front a la Covid-19

emilio lugotex

emilio lugotex

2
Es llegeix en minuts
V. F.

-Lugotex treballa per a molts sectors, ens els quals l’hospitalari i geriàtric, proporcionant tèxtils tècnics reutilitzables ¿Com estan vivint aquests mesos la pandèmia?

-Han sigut uns mesos molt difícils i emotius. Difícils perquè hem hagut d’adaptar-nos a la situació actual, proporcionant nous productes com les mascaretes reutilitzables per a adults i nens amb acabat hidròfug i antiviral que compleixen amb la normativa i homologades pel centre tecnològic Eurecat i OEKO-TEX per AITEX. També estem produint roba antiviral (bates, vestits de bussejador, gorros i peücs) amb un acabat que fa front a la Covid-19 eliminant-ne més del 97% en 60 minuts sense necessitat de rentar. També continuem satisfent comandes urgents de productes essencials com fundes amb acabat antiviral i ignifugues per a matalassos sanitaris. Lugotex està en constant investigació per a la creació de nous tèxtils reutilitzables gràcies el seu departament d’R+D. Al final, ens sentim satisfets perquè creiem haver complert eficaçment amb els nostres clients habituals a Espanya i Europa.

-¿De quina manera s’ha ajustat l’empresa a la situació actual? ¿Han sol·licitat alguna ajuda o crèdit a través del BBVA?

-Afortunadament, la nostra empresa està gestionada amb molta prudència des del punt de vista financer. Vam presentar un bon balanç i una gestió financera equilibrada. Creixem lleument en vendes i mantenim un compte de resultats acceptable. Això ens ha permès comptar amb els ajuts necessaris de la banca sense cap problema. Així doncs, hem obtingut préstecs ICO-Covid a llarg termini com a mesura precautòria que afortunadament, de moment, no hem utilitzat. El banc ens ha renovat una pòlissa de crèdit amb millora de condicions i garantia ICO-Covid i ens ha ofert finançament Comex per a les nostres importacions de matèria primera en molt bones condicions, que estan pendents de formalitzar-se.

-Han tret una nova línia de mascaretes reutilitzables, amb un 98% de filtració. Un exemple d’adaptació als nous temps.

-Efectivament, en molt poc termini de temps vam haver de dissenyar i produir una mascareta reutilitzable i amb la màxima garantia de filtració. Actualment compta amb tots els requisits de les autoritats competents sanitàries. En el moment més àlgid de demanda vam haver de contractar fins a cinc empleats més per satisfer la forta demanda de mascaretes a nivell nacional.

-¿Com han evolucionat altres sectors amb què treballen, com el d’hotels i la llar? 

-El d’hotels malament, la demanda de productes d’aquest sector ha sigut pràcticament nul·la. Afortunadament per a nosaltres ha sigut compensat amb escreix amb la demanda del sector de geriatria i hospitalari. El sector llar es manté en xifres similars a l’exercici anterior.

Notícies relacionades

-¿Quines previsions tenen per als pròxims anys? 

-Bones. Nosaltres seguirem amb la nostra política d’alta qualitat a preus raonables i productes sostenibles. El sector de geriatria i hospitalària seguirà creixent i exercint un increment de demanda important tant a Espanya com a la resta d’Europa. Esperem un creixement anual d’entre un 10% i un 15% aproximadament com a mínim per als pròxims anys.

Temes:

BBVA