Llistes del 23J

Lilith Verstrynge, la madrilenya que va de número 4 de Podem a Barcelona

Lilith Verstrynge, la madrilenya que va de número 4 de Podem a Barcelona

Fernando Sánchez / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La col·lació entre Podem i Sumar té com a resultat, més enllà del veto a Irene Montero, el protagonisme de la secretària d’organització de la formació morada, Lilith Verstrynge. La madrilenya de 30 anys concorrerà en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol com a número 4 a la llista deCatalunya a Comú per Barcelona, va informar aquest divendres ‘elDiario.es’. La decisió no és la fútil: tots els candidats del partit seran elegits en el procés intern, excepte aquesta posició i la vuitena, que quedaran reservades per a Podem. D’aquesta manera, guanya opcions per aconseguir un escó. ¿Qui és Lilith Verstrynge?

El cognom la presenta, ja que és filla d’un dels pares ideològics de la formació d’esquerres, Jorge Verstrynge, que abans d’això va ser dirigent d’Aliança Popular i del PP. Amarada de la política des de petita, la candidata va estudiar al Liceu Francès de Madrid i va acabar Batxillerat en Ciències Econòmiques i Socials.

Notícies relacionades

Després va optar per estudiar Història a París. Després de llicenciar-se el 2013, es va especialitzar en relacions internacionals, estudis europeus i ciències polítiques, tant a França com a Alemanya. Va passar tres anys al Parlament Europeu com a assistent de Podem abans d’aterrar a Madrid.

El 2020, Pablo Iglesias la va triar com a assessora per a la Vicepresidència Segona del Govern. Després de la seva dimissió i marxa de la política, Verstrynge va ser nomenada secretaria d’organització del partit el maig del 2021, es va convertir en la primera dona que ocupa aquest càrrec en la formació morada. Els càrrecs no acaben aquí, ja que el juliol del 2022 va assumir la secretaria d’Estat per a l’Agenda 2030. Ara el 23J determinarà el seu pròxim rol.