Negociació

Podem diu ara que «va firmar sense acord» la coalició amb Sumar després de l’«amenaça» de Yolanda Díaz

Podem diu ara que «va firmar sense acord» la coalició amb Sumar després de l’«amenaça» de Yolanda Díaz
3
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Després de registrar la coalició amb Sumar, Podem diu ara que va firmar l’aliança «sense acord» al veure’s «amenaçat» per Yolanda Díaz de quedar-se sense força en cas de no acceptar l’última oferta. La secretària general del partit, Ione Belarra, ha enviat una carta a les seves bases amb la qual demana a la líder de Sumar tornar a asseure’s a la taula per negociar l’acord davant la seva disconformitat amb el veto a Irene Montero a les llistes per Madrid.

Els morats obren així una nova batalla interna amb Díaz i allarguen l’agonia fins al 19 de juliol, quan es registraran les llistes electorals per a les generals del 23 de juliol. «Des de l’equip negociador de Yolanda Díaz se’ns ha transmès durant tota la tarda tant la negativa a aixecar el veto a Irene com la decisió irrevocable de mantenir l’última oferta enviada ahir», adverteix Belarra en la carta als seus inscrits.

Notícies relacionades

En ella denuncia que «se’ns ha amenaçat que, en cas de no acceptar aquestes condicions, seríem excloses de la coalició electoral, com va passar a Andalusia», i justifica la decisió de registrar la coalició en el fet que «aquesta decisió més tard no es pot revertir». En aquest punt, explica que l’executiva morada va acordar divendres «firmar sense acord la coalició electoral amb Sumar», a més de «reiterar que el veto a Irene Montero és un error i s’ha d’aixecar».

A més, Podem insta «l’equip de Yolanda Díaz a continuar negociant la setmana vinent fins a la presentació de les llistes», una nova batalla  que s’allargarà durant els pròxims deu dies.

Estimada companya, estimat company:

A Podem tenim molt clar el que el nostre país es juga el 23 de juliol, la possibilitat real que governi la coalició del PP i Vox i també l’oportunitat de revalidar el Govern de coalició i continuar aprofundint les transformacions socials i feministes que fa uns anys semblaven impossibles. Com saps, fa molt temps que mirem d’assolir un acord de coalició entre Podem i Sumar per presentar una candidatura única a aquestes eleccions generals.

Em dirigeixo a tu de nou per traslladar-te que aquest matí el consell de coordinació de Podem ha decidit informar l’equip negociador de Sumar que Podem no accepta el veto a la nostra companya Irene Montero per participar en l’equip que es presentarà a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. Pensem que no incloure Irene, la ministra d’Igualtat que ha portat els avenços feministes al nostre país més lluny que ningú abans, no només és una decisió injusta, sinó també un error polític i electoral.

Una vegada més se li demana a Podem que renunciï al seu principal actiu electoral. A més, l’acord electoral d’unitat entre Podem i Sumar ha de ser, des del nostre punt de vista, just, i ha d’assegurar la nostra representació al Congrés dels Diputats. Pots veure l’explicació completa en aquest vídeo.

Des de l’equip negociador de Yolanda Díaz se’ns ha traslladat durant la tarda tant la negativa a aixecar el veto a Irene com la decisió irrevocable de mantenir l’última oferta proposada ahir. Se’ns ha amenaçat que, en cas de no acceptar aquestes condicions, seríem excloses de la coalició electoral, com va passar a Andalusia. Aquesta és una decisió que més tard no es pot revertir. Per aquest motiu, el consell de coordinació ha acordat aquesta tarda firmar sense acord la coalició electoral amb Sumar, reiterar que el veto a Irene Montero és un error i que s’ha d’aixecar, així com instar l’equip de Yolanda Díaz a continuar negociant la setmana vinent fins a la presentació de les llistes.

Et reitero el ferm compromís de Podem amb la unitat i amb un acord electoral just que respecti, abans que res, els inscrits, les inscrites, les militants i els militants de Podem, la nostra gran fortalesa com a organització. Treballaré fins a l’últim minut per aconseguir-ho. Seguim.

Ione Belarra

Secretària general de Podem