Anar al contingut

  LA CAMBRA ALTA TAMBÉ SERÀ DEL PP

  Rajoy aconsegueix també la majoria absoluta al Senat

  El PSOE passa de 88 a 48 senadors i l'Entesa de Progrés de 12 a 7, mentre que CiU i PNB milloren els seus resultats i Amaiur hi entra amb 3 escons

  EL PERIÓDICO / Barcelona

  El PP ha ampliat la seva arrasadora victòria al Senat, on ha aconseguit, amb el 99,10% dels vots escrutats 136 senadors, 35 més que en els comicis del 2008.

  De la mateixa manera, la derrota sense pal·liatius del PSOE també s'ha fet evident a la Cambra alta, on els socialistes han perduts 40 senadors: han passat de 88 a 48.

  I el resultat de la coalició Entesa Catalana de Progrés, que el 2008 va sumar 12 senadors, no ha suavitzat la debacle socialista, ja que l'Entesa (aquesta vegada, al contrari que el 2008, sense ERC) només ha aconseguit 7 senadors.  

  CiU i PNB han millorat els seus resultats en comparació amb el 2008. Els nacionalistes catalans han obtingut 9 senadors, davant dels 4 que tenia amb anterioritat, mentre que els bascos han sumat dos escons als dos que van obtenir en l'anterior legislatura i en tindran 4.

  Amaiur --la coalició d'Eusko Alkartasuna, Aralar, Alternatiba i independents de l'esquerra abertzale--, ha estat l'altra sorpresa a la Cambra alta, ja que ha obtingut 3 escons, nolmés un menys dels obtinguts pel PNB. 

  Coalició Canària ha mantingut el seu únic senador. 

  0 Comentaris
  cargando