EN UNA SETMANA

Sergi Mingote prepara l'atac al cim de l'Everest

El paretà ha acabat el procés d'aclimatació i espera ara al camp base l'oportunitat perfecta per coronar el gran colós

Dimarts que ve preveu fer el primer intent, després del qual intentarà la quarta muntanya més alta del món, el Lhotse, a 8.516 metres

everest-lhotse-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja fa gairebé quatre setmanes que l’alpinista Sergi Mingote va partir rumb al Nepal acompanyat de les 18 persones, entre membres de l’equip, monitors i joves amb discapacitat, que integraven la primera expedició inclusiva a l’Everest, que, després d’uns dies de ‘trekking’, va aconseguir arribar a ‘la capital dels xerpes’, Namche, a uns 3.800 metres d’altura.

Després de descendir junts, el de Parets del Vallès es va acomiadar de la resta d’expedicionaris, que van tornar a Barcelona, i va fer cap al seu següent doble objectiu: Everest (8.848 metres) i Lhotse (8.516 m), la primera i la quarta muntanya més altes del món.

Des que va arribar al camp base del gegant de l’Himàlaia fa dues setmanes –amb els tres alpinistes que l’acompanyen– Mingote ha muntat ja els campaments 1 i 2, aquest últim a uns 6.400 metres d’altura, i ha passat part del tram més “caòtic” de gel i neu del Khumbu.

“El procés d’aclimatació ha finalitzat; em trobo fort, enèrgic i motivat”, explica l’alpinista des del CB. Per això, diu, ha arribat el moment de “prendre decisions”. La seva intenció, assegura, és aprofitar la primera oportunitat que tingui per intentar fer el cim primer a l’Everest i, després, es dirigiria a intentar el Lhotse.

Dimarts que ve, primer intent de fer el cim

Notícies relacionades

Així doncs, la seva intenció i la de la resta de l’equip és, en tres dies, partir directament fins al camp base 2, per al dia 12 estar al 3 i el dia 14 arribar fins al camp base 4. Si tot va com està previst, el dia 14 de maig podria fer el primer intent de cimera de l’Everest.

Tot i que es mostra caut i recorda que a la muntanya “cal ser pacient”, precisa que també “s’han de prendre decisions i riscos calculats”. I així ho farà. Si aconsegueix coronar l’Everest i, posteriorment, el Lhotse, Sergi Mingote se situarà a només un pic d’assolir el seu gran repte alpinístic i solidari 3x2x8000, aconseguint així batre el rècord Guinness d’ascendir sis vuitmils en un any.

Temes:

Everest