El Periódico de l'Eixample

Eixample

Alçària màxima el 2026

La Sagrada Família de Barcelona llança un fons social amb el 2,3% dels seus ingressos per entrades

La Sagrada Família de Barcelona llança un fons social amb el 2,3% dels seus ingressos per entrades

EPC

1
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +

La Sagrada Família de Barcelona ha anunciat aquest dimarts la creació d’un fons per cofinançar projectes socials. Estarà dotat amb 2,3 milions d’euros aquest any, és a dir, el 2,3% dels 100 milions que ingressa a través de les entrades al monument modernista.

El patronat ja té en redacció les bases del concurs perquè les entitats interessades puguin optar a aquest finançament. La previsió és adjudicar-la al novembre. El temple calcula acabar el 2023 amb 4,5 milions de visitants, el mateix volum que abans de la pandèmia.

Alçària màxima el 2026

Quant a les obres, cobrirà aigües, és a dir, assolirà la seva cota màxima de 172,5 metres, al llarg del 2026, però no les podrà donar per finalitzades aquell any, tal com es desitjava, centenari de la mort d’Antoni Gaudí. La pandèmia va desbaratar els plans, però aquest any sí que estaran ja coronades, amb els quatre tetramorfs, les torres dels evangelistes.

Notícies relacionades

Fins als 131 metres s’alça avui el cimbori central del temple, el dedicat a Jesús. Encara no és la torre més alta de la Sagrada Família. Aquesta marca, de forma temporal, l’ostenta el cimbori dedicat a la verge, amb 138 metres d’alçària i coronat per una estrella.

Les entranyes del temple expiatori s’han mostrat de nou, com ja és una certa tradició, per certificar el ritme al qual avancen les obres, molt alt gràcies al retorn dels turistes a la ciutat. En aquesta ocasió, la novetat és que a peu de carrer hi ha disposats per alçar amb grua els dos tetramorfs que queden pendents de col·locar, dedicats als evangelistes Mateu i Joan, representats en la iconografia cristiana per un home alat (no un àngel) i una àguila.