El Periódico de l'Eixample

Eixample

Treballs de pavimentat

El trànsit quedarà obstruït 11 dies a la plaça de Cinc d’Oros per obres

A1-178962187.jpg

A1-178962187.jpg / ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts

La plaça de Cinc d’Oros, un dels encreuaments més complexos de les ciutat, patirà 11 dies d’obres que afectaran seriosament la circulació. L’objectiu és pavimentar les calçades, deteriorades en alguns punts, però per portar a terme l’operació serà necessari tallar al trànsit part dels accessos a la plaça, d’una manera especialment intensa els diumenges 30 de juliol i 6 d’agost.

Diumenge vinent, el tronc central de la Diagonal i el lateral del costat mar en sentit Besòs quedaran fora de servei, igual que els dos sentits de circulació del passeig de Gràcia. El trànsit es canalitzarà a través del costat muntanya de la plaça, amb una carril provisional en cada sentit.

En l’encreuament de la Diagonal amb Balmes es tallarà l’accés al lateral en sentit Besòs. Només tindran permès el pas els veïns i els serveis. El mateix passarà en la confluència amb la rambla de Catalunya, que farà que aquest tram de la Diagonal en sentit Besòs sigui un atzucac. De la mateixa manera, els vehicles que circulin pel carrer de Rosselló tindran prohibit girar a l’esquerra al passeig de Gràcia.

Ciclistes

L’afectació al trànsit també arribarà als ciclistes, que per anar d’un costat a un altre de la plaça hauran de baixar de la bicicleta i cobrir el trajecte a peu entre els vianants.

Notícies relacionades

El segon dia de més complicació serà el 6 d’agost, quan l’operació afectarà la part de la calçada que va en sentit Llobregat. Es tancarà al trànsit la zona dels jardins de Salvador Espriu i un tram del carrer de Còrsega.

El pavimentat de Cinc d’Oros també afectarà el recorregut de tres línies d’autobús, V17, 22 i 24. La parada de Còrsega quedarà fora de servei tot el 6 d’agost.