El Periódico de l'Eixample

Eixample

reunió veïnal al districte

Més vigilància, més neteja i més inspeccions a Enric Granados

Els temes pendents de l’Eixample a la taula del govern de Collboni: soroll, superilla, mobilitat i vivenda

Les terrasses invisibles d’Enric Granados: «Grups de 20 o 30 persones» prenent cafè i gelat a mitjanit

A1-158740030.jpg

A1-158740030.jpg / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts

Més vigilància a Enric Granados des d’aquest cap de setmana. També més neteja. I més cautela per evitar usos abusius de l’espai públic per part dels restauradors amb dret a terrassa. La primera trobada entre el nou regidor de l’Eixample, Jordi Valls, i els portaveus de diferents entitats veïnals del districte s’ha saldat satisfactòriament, en opinió . Aquesta impressió, avisen, s’haurà de confirmar amb els fets, però després de la trobada han donat un vot de confiança a Valls, de qui fins ara només coneixien la foto que es va fer amb el gremi de la restauració després de l’elecció de Jaume Collboni com a alcalde.

A peu, una patrulla de la Guàrdia Urbana recorrerà Enric Granados des d’aquest cap de setmana durant el que es consideren les hores crítiques, entre les 11 de la nit i les tres de la matinada. Tanquen els establiments, però grups de clients es queden a les voreres, de vegades sota els tendals de les terrasses, que no es recullen, i es desencadena una espiral de soroll que impedeix dormir. El regidor s’ha compromès que aquesta patrulla vetlli per la pau nocturna a Enric Granados i voltants durant el juliol i l’agost. Els veïns han demanat que s’inclogui el setembre, però en aquest sentit no han obtingut un compromís, tot i que creuen que hi haurà temps per insistir.

La segona mesura que Valls ha posat sobre la taula i que ha agradat també als veïns és una neteja més intensiva del carrer, i no a qualsevol hora. Es realitzarà quan les terrasses tenen l’obligació de fer fora els clients, a mitjanit els divendres i dissabtes i a les 11 la resta de dies, diumenge inclòs. Tot i que amb diferències, per descomptat, aquesta és la manera com s’assenyala el final de la festa a les revetlles de la platja, quan avancen en línia els serveis de neteja. A les platges es fa amb la col·laboració indispensable de la Guàrdia Urbana. No sembla que a Enric Granados s’hagi d’arribar a aquest extrem, però les dues parts, veïns i regidor, han coincidit que l’ideal seria que no hi hagués conflictes.

Terrasses covid

Notícies relacionades

La tercera mesura és tenir més cautela en l’àmbit de les inspeccions, que massa vegades ha topat amb la realitat que als incomplidors els compensa sobrepassar el nombre de taules a canvi de pagar multes o, millor encara, presentar recursos. Valls ha explicat als veïns que és plenament conscient que les terrasses que de manera extraordinària es van concedir per pal·liar l’impacte econòmic de la pandèmia són incompatibles avui dia amb el descans nocturn. El propòsit és evitar la «sobreocupació» que es produeix a Enric Granados, Aribau, Rambla de Catalunya, passeig de Sant Joan, avinguda de Gaudí, Parlament i Muntaner. El compromís és establir una campanya d’inspeccions intensiva, sobretot els caps de setmana. Les terrasses no autoritzades seran retirades. Això ha promès Valls, un compromís que, en qualsevol cas, haurà d’esquivar la cada vegada més sofisticada capacitat dels infractors de presentar recursos i dilatar tota solució definitiva.

Una quarta mesura, relacionada amb l’anterior, és que el districte, durant el juliol, instal·larà unes discretes però inqüestionables pilons metàl·lics a les voreres que marcaran amb precisió l’espai que poden ocupar les terrasses. Els inspectors s’encarregaran de comprovar que cap cadira o taula passi aquest espai, però també ho faran, sens dubte, els veïns, tan o més organitzats que els propis restauradors en defensa dels seus interessos.

Temes:

Terrasses