El Periódico de l'Eixample

Eixample

L’antiga ‘platja urbana’

La Torre de les Aigües de l’Eixample reobre després de cinc mesos d’obres

La Torre de les Aigües de l’Eixample reobre després de cinc mesos d’obres

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

La Torre de les Aigües, l’interior d’illa de l’Eixample al qual s’accedeix a través dels baixos del número 56 del carrer de Roger de Llúria, acaba reobrir al públic després de gairebé cinc mesos d’obres. Els treballs han servit per recondicionar el túnel d’accés, pobrament il·luminat en la seva última etapa, i per convertir aquest espai en un passadís on es podran exposar imatges.

Notícies relacionades

Va ser, el 1987, el primer interior d’illa recuperat a l’Eixample, gràcies, sobretot, a la queixa que van formular alguns veïns perquè estava previst convertir aquell espai en un aparcament de tres plantes. Allò hauria suposat la demolició de la torre que dona nom a l’interior d’illa, construïda el 1876 per l’arquitecte Josep Oriol Mestres.

La Torre de les Aigües és un espai icònic perquè va ser el primer de la cinquantena d’interiors d’illa recuperats per a l’ús públic a l’Eixample i, també, pels anys en què va ser convertit, els mesos d’estiu, en una mena de platja urbana gràcies al brollador d’aigua de mina disponible al subsol. Aquella experiència, que va alegrar els estius de moltes criatures del barri, va acabar abruptament per les queixes d’una veïna a qui molestava el soroll que causava aquella platja.