El Periódico de l'Eixample

Eixample

Turisme i vivenda

L’equip de Colau assenyala la vinculació de Manuel Valls amb els 120 pisos turístics

Un jutge força Barcelona a autoritzar 120 pisos turístics en un mateix bloc

Barcelona reclama a la Generalitat armes per revocar llicències turístiques

A1-173595843.jpg

A1-173595843.jpg / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

La segona tinenta d’alcaldia de Barcelona, Janet Sanz, arran de la polèmica desencadenada per la concessió de 120 llicències turístiques a la ciutat per ordre d’un jutge, ha explicat que després d’aquest episodi no hauria d’estranyar a ningú que Ciutadans hagi votat sempre en contra de qualsevol regulació d’aquest tipus d’apartaments, igual que la resta de grups de la dreta al consistori, amb referència a Junts i al PP. L’empresa que ha aconseguit aquestes 120 llicències per a un bloc residencial del carrer de Tarragona pertany a la família de la parella de Manuel Valls, Susana Gallardo.

Notícies relacionades

Que és Inmobiliaria Gallardo SL l’empresa que, de manera perfectament ajustada a la llei, ha aconseguit convertir aquest bloc de 12 plantes en potencials pisos turístics no és cap secret. Tampoc ho és que la parella de Valls és una de les caps visibles d’aquesta empresa. El que Sanz ha fet és no sorprendre’s ara que «el senyor Valls sempre defensava que hi pogués haver més pisos turístics a Barcelona».

Sobre el fons de la qüestió, o sigui, el fet que 120 famílies hauran de deixar la finca (unes 30 ja ho han fet) perquè tot l’edifici té llicència per operar com un complex d’apartaments turístics, la tinenta d’alcaldia ha assenyalat que «aviat» l’ajuntament es reunirà amb la Generalitat per regular en quins casos es pot revocar una llicència turística, una cosa no prevista amb la llei vigent. Segons Sanz, l’última ocasió en què aquesta petició va arribar al Parlament, Junts va imposar el pes i els seus vots perquè la mesura no prosperés.