El Periódico de l'Eixample

Eixample

Risc de tancament

L’SOS contra el desnonament d’un històric bar de Sant Antoni

El bar musical Prize, amb tres dècades d’història, ha publicat un manifest crític amb els «interessos econòmics»

L’SOS contra el desnonament d’un històric bar de Sant Antoni

Àngel García

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El bar musical Prize, en el número 130 del carrer de Floridablanca, forma part des de fa 30 anys del patrimoni cultural del barri de Sant Antoni. Tanmateix, després de tres dècades d’història, ara pateix per la supervivència.

Xavier Prize, propietari del bar, ha anunciat recentment que la immobiliària que ha adquirit la finca pretén desnonar-los, la qual cosa suposaria acabar amb un espai emblemàtic a Sant Antoni i al districte de l’Eixample.

Així ho avisa el mateix bar, a través de Twitter, amb un ‘manifest SOS’ que ha rebut el suport de veïns i d’entitats, que ja han posat en marxa una campanya en contra del possible tancament.

Les conseqüències de la pandèmia

En el comunicat, el Prize assenyala la pandèmia i les consegüents restriccions com una de les causes d’aquest possible desnonament. En el text també recorden que aquesta situació no és un cas aïllat a Barcelona.

Notícies relacionades

«No és una anomalia a la Barcelona actual, plegada als interessos econòmics d’inversors i del gran capital», alerten des del manifest. «La seva ubicació, al mig d’un barri molt dinàmic en l’àmbit associatiu, cultural i amb un fort teixit comercial és una llaminadura per a tota mena d’especuladors», afegeixen.

Les persones que hi ha darrere del manifest també recorden que el bar Prize és molt més que un bar: «És un espai de trobada i relació, un refugi, un oasi per a la creació cultural i un santuari musical». Per aquesta raó, fa uns dies, desenes de participants en la campanya a favor de la continuïtat del Prize es van concentrar davant de l’establiment com a senyal de suport.