El Periódico de l'Eixample

Eixample

Protesta

Famílies de quatre escoles critiquen Colau per no pacificar el carrer d’Entença

  • Denuncien que no es compleix el compromís de reduir un carril i donar prioritat als nens en el tram entre Diputació i Consell de Cent

Famílies de quatre escoles critiquen Colau per no pacificar el carrer d’Entença

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

«No volem una pacificació a mitges en els entorns escolars del carrer d’Entença». Amb aquesta frase està encapçalat un comunicat conjunt de les entitats que van impulsar el projecte de reforma de la via, i que són l’AMPA Joan Miró, l’AFI Entença, l’AFA Xirinacs, la Llar d’Infants Àgora i l’associació de veïns Eixample Esquerra.

En el text, les entitats remarquen que el govern d’Ada Colau es va comprometre a reduir un carril de circulació d’Entença i no ho ha complert. Afirmen que el projecte no es concreta com estava acordat: «No es compleixen les dates d’execució. La primera fase havia d’haver començat al juliol i havia de reduir un carril entre la Gran Via i Consell de Cent. En el dia d’avui, no ha arribat l’inici de les obres», indiquen les entitats, que afegeixen que no poden confiar que es compleixi el termini de finalització previst per a aquesta fase, febrer del 2023.

Exposició pública

Una altra crítica: «La primera pacificació prevista, actualment en exposició pública, no es correspon amb el projecte pactat ni amb els terminis fixats. ¿Podem confiar que es complirà el projecte definitiu?».

Mentrestant, denuncien els autors del comunicat, les voreres del carrer d’Entença, lluny de guanyar espai per als vianants, «han sigut ocupats pels nous contenidors de neteja de l’ajuntament. S’han tret del carrer i s’han col·locat enmig de la zona de pas de veïns i de les famílies que van a les escoles. Havíem de guanyar espai i el perdem de la vorera».

Autopista

«¿Tot perquè els vehicles motoritzats no cedeixin ni un pam?», es pregunten els autors del text, que recorden que Entença «continua sent una autopista de pujada a la zona alta de la ciutat, amb més de 26.000 vehicles diaris. Els entorns escolars són espais molt poc segurs alhora que contaminats avui dia». Les famílies i els veïns demanen que s’imposin multes per superar el límit de la velocitat, i remarquen que per ara el radar fix instal·lat a Entença entre Provença i Rosselló és només «pedagògic».

Notícies relacionades

També es pregunten com serà un entorn escolar segur l’encreuament de l’escola Joan Miró quan les obres de Ferrocarrils de la Generalitat a la plaça d’Espanya «obligaran en els pròxims anys a desviar bona part dels autobusos pel carrer de la Diputació».

«Volem deixar clar que ja n’estem farts i que no volem una pacificació a mitges al carrer d’Entença. Siguem valents, complim el que es va dir que es compliria i que va guanyar en els pressupostos participatius. No ens omplim la boca de participació ciutadana, de propostes veïnals, si després no som capaços d’executar-les», conclou el comunicat.