Cinc noies i dos nois treuen la nota més alta de selectivitat

A1-114126959.JPG

A1-114126959.JPG / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts

Cinc noies i dos nois han obtingut la millor nota de selectivitat amb un 9,90. Es tracta de set alumnes de cinc centres públics i dos de concertats de Les Franqueses del Vallès, Barcelona, Sant Sadurní d’Anoia, La Bisbal d’Empordà, Artesa de Segre, Sabadell i Mora d’Ebre. Un total de 31.531 estudiants han superat les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que es van celebrar entre el 8 i l’11 de juny i cita que va venir marcada per l’obligatorietat de facilitar els exàmens en aranès i castellà, a més d’en català.

Un any més, els exàmens es van celebrar sota unes estrictes mesures higièniques per la pandèmia, que van obligar a portar mascareta durant les proves.

Nota mitjana superior

Notícies relacionades

Els aprovats han sigut un 96,77%, una xifra superior a la de l’any anterior, que va ser del 94,48%. La nota mitjana global de la selectivitat d’aquest 2021 també ha sigut superior, amb un 6,848, davant el 6,616 del 2020. La nota mitjana d’accés a la universitat ha sigut de 7,325.

Aquest any s’han presentat a les proves, a la convocatòria del juny, un total de 39.775 estudiants, que van disposar de quatre dies per realitzar els exàmens. La cita va venir marcada per l’obligatorietat que el Govern faciliti exàmens en castellà, aranès i català per a tots els alumnes. Una cosa que fins ara no passava perquè els exàmens de manera sistemàtica es distribuïen en català. No obstant, segons les dades de la Conselleria d’Universitats, el percentatge d’alumnes que el van sol·licitar similar al d’anys anteriors, pròxim al 5%.