PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

Bargalló rectifica i pagarà la protecció contra el coronavirus als centres concertats

La decisió inicial d'Educació era que les despeses anessin a càrrec dels mateixos centres

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall   politica catalu a es190830162357

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall politica catalu a es190830162357 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Departament d’Educació de la Generalitat, encapçalament per Josep Bargalló, ha rectificat la seva decisió inicial i ha anunciat que pagarà als centres concertats el material de protecció contra contagi del coronavirus.

Segons fonts de la conselleria, es facilitarà a les escoles concertades una aportació econòmica, la mateixa que la destinada per als centres públics, per tal de cobrir la compra d’equips de desinfecció i protecció per al personal durant la preinscripció escolar presencial del curs 2020-21.

Així, Bargalló corregeix la seva decisió inicial que aquestes despeses anessin a càrrec de les titularitats dels mateixos centres concertats, una mesura que va despertar nombroses crítiques de les patronals i les associacions de famílies de la concertada.

Aquests col·lectius s’havien mostrat «sorpresos i indignats al quedar exclosos» del repartiment del material de protecció sanitari als centres per al procés de preinscripció, després de conèixer el pla parcial de desconfinament i obertura dels centres educatius per fer els procediments de preinscripció i matrícula escolar.

Crítiques polítiques

Notícies relacionades

També ho havia criticat el secretari general d’UnitsRamon Espadaler, que ha agraït la rectificació del conseller Josep Bargalló després que li hagi comunicat que es farà arribar una percepció econòmica als centres per comprar mascaretesguants gel.

El diputat del Congrés de JxCat Ferran Bel també havia mostrat el seu rebuig a què no rebessin material de protecció: «Un greu error que cal resoldre, Govern», havia manifestat.