DESPRÉS DE LA SELECTIVITAT

Física-Matemàtiques i Medicina, els graus que exigeixen la nota de tall més alta

En línies generals, les carreres de l'àmbit sanitari i de la salut se situen dalt de tot de la taula,

1
Es llegeix en minuts

El doble grau de Física i Matemàtiques, una carrera molt especialitzada que ofereix poques placesés un any més la titulació que exigeix una nota de tall més elevada per als joves que han superat la selectivitat a Catalunya, però en línies generals són els graus de Medicina, en totes les universitats públiques, els que arrasen entre els primers llocs de la classificació.

Concretament, segons les dades facilitades per la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, la classificació amb els graus que demanen una nota més alta està encapçalada per Física i Matemàtiques de la UAB (13,147) i de la UB (12,98).

Per entrar a Medicina s'exigeix un 12,832 a la UB-Campus Clínic, un 12,698 a la UB-Campus Bellvitge, un 12,632 en el grau conjunt UAB-UPF i un 12,394 a la UAB. També demanen més d'un 12 les restants universitats públiques de Catalunya: UdG, UdL i URV.

Notícies relacionades

A més dels citats, entre els 10 graus que sol·liciten una nota més elevada per a l'ingrés figuren també Filosofia, Política i Economia de la UPF, Enginyeria Física de la UPC, Bioquímica i Biologia Molecular de la URV i Estudis Internacionals d'Economia la UPF, en tots els casos per sobre del 12.

En línies generals, les carreres de l'àmbit sanitari i de la salut se situen dalt de tot de la taula, ja que també exigeixen més d'11,50 per a l'ingrés graus com Ciències Biomèdiques, Biologia Humana, Odontologia, Biotecnologia, Veterinària i Genètica. Per contra, pràcticament un 40% dels restants graus només exigeixen per entrar-hi el 5,00, l'aprovat just.