FÒRUM PRIMERA PLAN@

Dídac Ramírez: "La universitat ha de ser una qüestió d'Estat"

El rector de la UB veu inoportuna la reforma de Wert i tem que impliqui una pèrdua de 7 milions d'euros per a la seva universitat

Esmorzars Primera Plana amb Dídac Ramírez, rector de la UB. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
MARIA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Les retallades que en els últims anys ha patit la universitat catalana, amb uns pressupostos que han baixat un 30% i una reducció del 75% en inversions en infraestructures i equipaments, "han posat en seriós perill el sistema", "han precaritzat la situació dels professors i el personal d'administració i serveis" i han allunyat molts estudiants de l'educació superior. Així ho ha denunciat aquest matí el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, que ha reclamat que les universitats siguin considerades d'una vegada com "una qüestió d'Estat".

Ramírez, que ha participat en el col·loqui Primera Plan@ que organitzen El PERIÓDICO DE CATALUNYA i Banc Sabadell, ha sigut crític així mateix amb la recent reforma de l'estructura de graus universitaris del ministre José Ignacio Wert, que el rector ha qualificat "d'inoportuna". Per a la UB, ha dit el seu mandatari, "aquesta mesura pot suposar una minva d'ingressos d'entre 6 i 7 milions d'euros".

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, la universitat pública hauria de ser gratuïta i estar dotada d'un "bon sistema de beques". "És comprensible que després de tantes pujades de taxes, els estudiants desconfiïn ara del model 3 més 2", ha afegit Ramírez en relació amb la nova convocatòria de vaga feta per alumnes i docents universitaris per a finals d'aquest mes.

El rector, que s'ha compromès, "de manera categòrica", que l'aplicació de reforma no suposarà acomiadaments de personal, ha destacat que el seu objectiu és que la UB "se situï en els pròxims anys entre la 100 millors universitats del món".