La UPC proposa una rebaixa salarial de tots els interins per evitar acomiadaments

El consell social de la universitat fa marxa enrere i frena la sortida de 87 treballadors de serveis

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

ElConsell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)ha acordat aquest dilluns fer marxa i frenar l'acomiadament de 87 treballadors interins de personal d'administració i serveis (PAS), previstos en el pressupost d'aquest 2013, a canvi de reduir el 25% de la jornada i el sou dels 120 interins que treballen a la institució, no només els afectats per acomiadaments. L'entitat s'ha donat un mes de marge per negociar l'acord amb els damnificats.

Segons ha explicat el coordinador del Consell de l'Estudiantat de la UPC, Martí Obiols, l'acord s'ha adoptat a proposta delpresident del consell social, Joaquim Boixareu (designat per la Generalitat) i ha tirat endavant amb el propòsit de fer compatible "la necessària sostenibilitat econòmica de la universitat" i pal·liar "el problema social dels acomiadaments".

Notícies relacionades

El rector, Antoni Giró, ha recordat que l'objectiu és reduir en 1,5 milions d'euros la partida de personal. Per tant, s'hauran d'aplicar mesures addicionals, ja que amb la retallada del 25% no s'estalviaria la quantitat fixada, que s'aconseguiria si fos del 30%.

La portaveu de l'assemblea d'interins, Clara Cullell, ha celebrat "la voluntat" de mantenir els llocs de treball i de diàleg, però ha lamentat que les condicions posades sobre la taula no són gens bones.