El rector de la UPC cedeix i convoca eleccions anticipades

Antoni Giró proposa que els comicis siguin a l'octubre, però l'oposició els demana per al 13 de juny

La renúncia es produeix després que la Generalitat li hagi retirat la confiança i després d'una setmana d'intenses protestes

Antoni Giró, rector de la UPC.

Antoni Giró, rector de la UPC. / GUILLEM TRIUS (ACN)

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / Barcelona

LaUniversitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebraràeleccions anticipades, segons ha comunicat el rector,Antoni Giró, que fins ara s'havia mostrat reticent a l'avançament electoral. A l'espera que el 17 de maig se celebri un claustre extraordinari a la universitat per decidir la data, Giró proposa que els comicis tinguin lloc aprincipis d'octubre, per no interferir en el període d'exàmens, però elsopositors proposen quecelebrin el 13 dejuny.

Notícies relacionades

El rector ha informat, en un comunicat fet públic aquesta nit, que ha pres la decisió després que, segons la seva opinió, laGeneralitat li hagiretirat el seusuport. Giró assegura que la secretaria general d'Universitats està "obviant un acord que va ser firmat a instàncies de la Generalitat", fet que l'obliga "a replantejar-se el seu compromís com a rector".

Giró convoca eleccions anticipades després d'una setmana intensa, ambmobilitzacions deprofessors itreballadors d'administració i amb unavaga estudiantil en contra dels acomiadaments contemplats al pressupost per al 2013. El colofó ha estat la reunió, celebrada aquest divendres, de lacomissió paritària UPC-Generalitat, en què s'han començat a auditar els comptes universitaris (amb un dèficit acumulat de 111 milions d'euros). A la trobada, la Generalitat hauria corregit algunes de les propostes d'ajust plantejades per Giró i li hauria suggerit que, en lloc d'acomiadar els 87 administratius interins anunciats, apliqui una retallada salarial.