IRPF

¿Per què encara no he cobrat els diners de la Renda si em surt a tornar? Hi ha un motiu

Si la declaració surt a tornar i passat el temps el contribuent no ha rebut els diners d’Hisenda hauria de sospitar

¿Per què encara no he cobrat els diners de la Renda si em surt a tornar? Hi ha un motiu

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que es va obrir el període de presentació de declaracions de Renda 2022, el mes d’abril passat, ja són molts els contribuents que no només han complert amb la seva cita anual amb Hisenda, sinó que sortint-los a tornar ja han rebut de l’Estat els diners de més que se’ls havia retingut.

No obstant, n’hi ha d’altres que malgrat haver-se afanyat a fer números amb l’Agència Tributària, i que la declaració els ha sortit a cobrar, encara no han vist arribar aquests diners als seus comptes. Quan passa això, és possible que hi hagi algun problema.

Una de les raons més comunes dels retards en rebre diners d’Hisenda és que el perceptor tingui, conscient o no, un deute pendent amb l’administració. En aquest cas, l’Agència Tributària retindrà la suma total a l’espera que el contribuent liquidi el que deu.

Notícies relacionades

Per saber si tenim un deute amb alguna administració pública, únicament cal accedir a la Seu Electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), ingressar a la secció Ajuda des de l’índex i clicar en Consulta de Deutes. 

Una altra de les raons de no rebre d’Hisenda els diners que ens deu podríem trobar-la en haver proporcionat un número de compte incorrecte, per la qual cosa aquest també seria un altre factor a revisar.

Temes:

IRPF