Prestacions

El SEPE avisa: Més de 10.000 euros si ets jove i has perdut la teva primera feina

Si no has cotitzat els 360 dies que exigeix l’atur, pots sol·licitar aquesta ajuda

sepe

sepe / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per cobrar l’atur, has d’haver cotitzat abans 360 dies. Però el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) també ofereix algunes prestacions per a aquells que no arribin al mínim.

En els últims anys, els joves estan patint en excés la precarietat laboral. Males condicions, sous baixos... Però en el cas que hagis perdut el teu primer lloc de treball, pots optar a aquesta ajuda del SEPE de fins a 10.080 euros, que pot durar fins a 29 mesos.

Si vols sol·licitar aquesta prestació has de tenir cotitzat un mínim de 90 dies, si tens responsabilitats familiars, o 180 en el cas negatiu. A més, has d’estar inscrit com a aturat i acumular un mes com a demandant d’ocupació.

Notícies relacionades

La quantia serà el 80% del que marqui l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM). Per als que ho sol·licitin el 2023, equival a 480 euros al mes. S’ha de tenir en compte que si has treballat a mitja jornada, rebries només el 50%, 240 euros.

El temps que pots rebre l’ajuda dependrà dels mesos treballats. Si la teva primera ocupació en va durar de 2 a 5, rebràs la quantia durant aquelles setmanes. Si superes els 6 mesos, cobraràs mig any i amb possibilitat d’estendre-la 21 mesos més.

Temes:

Joves