300 euros per viure en un municipi amb risc de despoblament al País Valencià

300 euros per viure en un municipi amb risc de despoblament al País Valencià
1
Es llegeix en minuts

La població espanyola ha augmentat el 2021 fins als 47,4 milions d’habitants, recuperant gran part del descens del 2020, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Segons aquestes xifres, la població ha augmentat prop d’un 38% des de 1975, passant de 34,2 milions d’habitants a 47,3 milions.

L’Espanya buidada

Però el creixement ha sigut desigual, i no a totes les zones d’Espanya ha crescut en la mateixa proporció. I, sobretot, dins de les comunitats o províncies més poblades, no a totes les zones ha pujat de la mateixa manera.

Hi ha municipis, localitats i pobles situats en zones rurals que tenen àmplies zones de despoblació o de baixa densitat poblacional, que són l’anomenada Espanya buidada.

Deduccions

Notícies relacionades

En un intent de frenar aquesta despoblació, deu comunitats autònomes (de les 19 que té Espanya, incloent les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla) apliquen deduccions en el tram autonòmic de l’impost sobre la renda de les persones físiques i restants tributs cedits, que és on tenen capacitat normativa, per incentivar que es visqui en aquestes zones més despoblades.

I les quantitats varien en funció de quina autonomia es tracti. Per exemple, al País Valencià apliquen una deducció de 300 euros en la declaració de la renda, que pot incrementar-se en 120 euros més si el contribuent té dret a l’aplicació del mínim per descendents per una persona, o 180 euros en el cas que el contribuent tingui dret a l’aplicació del mínim per descendents per dues persones o 240 euros en el cas que el contribuent tingui dret a l’aplicació del mínim per descendents per tres o més persones.