Videotrucada renda

Videotrucada renda
2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

El termini per presentar la declaració de la renda del 2021 s’estén des del 6 d’abril fins al 30 de juny. En aquest interval de temps, aquest important tràmit passarà per diversos estats abans d’obtenir el resultat definitiu: a pagar (en aquest cas caldrà aportar la quantitat requerida en el termini estipulat) o a tornar (situació en què Hisenda reingressarà al contribuent part del que ha abonat).

Però mentre l’Agència Tributària comprova cada una de les declaracions rebudes, l’estat de la devolució s’anirà actualitzant i la seva situació es podrà comprovar a través de la mateixa web de l’Agència Tributària. La durada d’aquest procés depèn de múltiples factors i aquests són els diferents missatges que poden aparèixer mentrestant:

La campanya de la renda del 2021 ja ha arribat al seu equador i són molts els que encara tenen dubtes a l’hora de realitzar l’esborrany, confirmar-lo, presentar-lo o amb un altre tipus de tràmits.

En general, la majoria de contribuents utilitzen l’esborrany que ofereix l’Agència Tributària per a la presentació de la renda, tot i que sempre s’ha de revisar per comprovar que totes les dades siguin correctes. Si no es va guardar la declaració de l’any passat, per poder consultar l’import de la casella 505 (la més important), ni es compta amb DNI o certificat electrònic ni clau PIN per comunicar-se amb les administracions, es pot recórrer a una videotrucada amb Hisenda.

Aquest servei mitjançant videotrucada permet obtenir la referència per gestionar els serveis de Renda 2021, confeccionar la declaració mitjançant el servei Renda WEB i presentar-la través d’internet, independentment del seu resultat.

Aquest servei està disponible de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores. Cal entrar-hi a través de la pàgina web d’Hisenda en l’apartat dedicat a la campanya de Renda 2021 i dins, a ‘Gestions destacades’ i ’Obtén el teu número de referència’. La referència de campanya s’envia mitjançant SMS al telèfon mòbil que s’hagi indicat durant la videotrucada. Només es podrà utilitzar fins al 30 de juny, últim dia de la campanya de renda. Posteriorment a aquesta data deixarà de tenir validesa.

Terminis de la campanya de la renda del 2021

Notícies relacionades

La campanya de la renda del 2021 va començar el 6 d’abril i la seva tramitació per internet, el 5 de maig. Per la seva banda, entre l’1 i el 30 de juny, coincidint amb el període ordinari de la campanya, els contribuents podran presentar la declaració a les oficines. Amb resultat a ingressar i amb domiciliació bancària, el termini acaba el 27 de juny.

La cita prèvia perquè l’Agència Tributària et confeccioni la declaració de la renda del 2021 estarà disponible des del 3 de maig per via telefònica o des del 26 de maig per acudir a una oficina.