IRPF

Fins quan es fa la declaració de la renda i què passa si no la faig

Fins quan es fa la declaració de la renda i què passa si no la faig

Europa Press / Marta Fernández Jara

1
Es llegeix en minuts

La campanya de la renda es va iniciar l’11 d’abril. Des d’aquell dia, qualsevol contribuent pot accedir a l’esborrany per comprovar si ha de pagar o si li surt a tornar. Consultar-ho no implicapresentar-la immediatament, però sí que és una manera de confirmar que la informació que hi apareix és correcta i no falta cap de les dades fiscals que s’han de reflectir.

Tot i que els terminis que dona l’Agència Tributària per presentar-la són bastant amplis, hi ha contribuents que es confien i esperen fins a l’últim moment. Per això, és fonamental saber quan finalitza el termini per presentar la declaració de la renda i marcar la data al calendari o posar-se un recordatori al mòbil perquè avisi uns dies abans que acabi la campanya.

Termini límit

Segons recull el portal de l’Agència Tributària, l’últim dia per presentar la renda aquest exercici és, com sempre, el 30 de juny, independentment del mètode que s’utilitzi (de manera telemàtica, de manera presencial o mitjançant cita telefònica).

Ara bé, si la declaració surt a pagar i es vol abonar mitjançant domiciliació bancària, la data s’avança tres dies, és a dir, el termini acaba el 27 de juny.

Notícies relacionades

A part d’aquestes dates que ha fixat Hisenda també és important tenir en compte que, en el cas de presentar-la de manera presencial, l’últim dia per sol·licitar cita prèvia és el 29 de juny, just 24 hores abans que acabi el termini. Sempre es recomana no esperar fins a l’últim moment per evitar imprevistos que puguin sorgir: dades errònies, falta de documentació, etcètera.

No presentar la declaració de la renda dins dels terminis fixats té conseqüències amb recàrrecs i multes.