Grup cerveser

Damm va guanyar 130 milions el 2023 després de facturar més de 2.000 milions

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Ho atribueixen a una evolució natural de l’activitat i un "important esforç de control de costos", tot i que també reconeixen que hi ha un punt de vinculació i compromís amb el territori. Damm ha aconseguit així elevar les vendes fins a assolir el 2023 un objectiu que s’havien plantejat per al 2025 i, a més, engreixar els guanys una mica més d’un 28%.

Segons va anunciar el president executiu d’aquesta cervesera catalana, Demetrio Carceller Arce, a la Junta General d’Accionistes celebrada ahir, la companyia va vendre, l’any passat, per valor de 2.061 milions d’euros (un 10% més que el 2022); va millorar l’ebitda –resultat abans de pagar impostos o amortitzacions– gairebé un 25% fins a situar-lo en els 300 milions d’euros; i va acabar guanyant, una vegada efectuada tota aquesta sèrie de despeses comptables, un 28% més que en l’exercici precedent. Damm es va embutxacar 130 milions d’euros el 2023.

Notícies relacionades

"Durant el 2023, la companyia va demostrar una alta capacitat de resiliència davant un entorn desafiador marcat per l’augment dels preus de l’energia, els materials i les matèries primeres", destaca l’empresa en un comunicat. "Malgrat això, Damm va aconseguir un creixement significatiu impulsat per la sòlida demanda dels seus productes en els mercats i canals en què opera", afegeix el text, en el qual explica l’increment del benefici net amb un control de costos portat a terme, precisament, per fer més eficient tota la cadena de valor.

Damm destaca, del 2023, l’evolució a escala internacional. El grup té dues fàbriques a Portugal i el Regne Unit, ven a més de 130 països i exporta amb la seva marca a 94, una llista encapçalada pel Regne Unit, els EUA, el Canadà, Portugal i la Xina.Quant al futur, Carceller Arce és optimista. "La fortalesa de la demanda interna, les perspectives positives del turisme i el desenvolupament internacional ens fan confiar que el 2024 serà també un any de creixement".