L’últim Mobile va aportar a Barcelona 502 milions, més que abans de la covid
La fira va generar 9.200 llocs de treball a temps parcial a Catalunya, segons la GSMA / Hoffman destaca l’èxit de la col·laboració publicoprivada
El Mobile World Congress (MWC), celebrat del 26 al 29 de febrer, va aportar un total de 502 milions d’euros a Barcelona, per sobre dels nivells d’abans de la pandèmia; segons l’informe elaborat per la GSMA, l’organitzadora de l’esdeveniment, que va acordar mantenir-se a la capital catalana de manera permanent. El quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i el director general de la GSMA, John Hoffman, van presentar aquest estudi, segons el qual, l’última edició de la fira de mòbils més gran del món, que va assolir els 101.000 visitants, va generar 9.200 llocs de treball a temps parcial a tot Catalunya, un centenar més que l’any anterior.
L’impacte econòmic del Mobile en la seva última edició va més que duplicar el que es va aconseguir en la primera, celebrada el 2006. L’aportació actual supera fins i tot els 470 milions, aproximadament, del 2019, l’any abans que arribés la pandèmia que va forçar l’anul·lació de la fira el 2020.
La suma de tot el que ha aportat al llarg d’aquests 18 anys ascendeix a 6.300 milions d’euros, així com a 160.000 llocs de treball a temps parcial. Segons l’ajuntament, la combinació de conferències, exposició i trobades entre experts i responsables polítics converteixen el Mobile en l’"esdeveniment més gran i més influent en connectivitat del món".
Talent digital
Valls va destacar la iniciativa Talent Arena per desenvolupar el talent digital a la ciutat amb la fundació Mobile World Capital Barcelona, en la qual hi ha el Govern central, la Generalitat, l’ajuntament, la Fira i la GSMA, així com empreses privades. També aposten per fomentar la transferència tecnològica i el capital de risc per finançar empreses emergents i projectes digitals i tecnològics. La consolidació d’aquest esdeveniment ha contribuït a la creació d’un ecosistema digital i tecnològic que es concreta amb la presència a la ciutat de 140 hubs tecnològics, amb més de 122.000 treballadors en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Notícies relacionadesHoffman va voler destacar el bon funcionament de la col·laboració publicoprivada, que va permetre consolidar el Mobile i les seves derivades a la capital catalana. Va recordar que els beneficis del MWC van més enllà del valor que aporta als sectors mundials de la tecnologia i la mobilitat durant la setmana anual de l’esdeveniment, ja que proporciona un llegat durant tot l’any.
Una mostra d’això és la tasca de la fundació Mobile World Capital Barcelona. "La humanització de la tecnologia" és el lema del seu pla estratègic 2023-2027. En aquest pla estan incloses les aportacions anuals de les administracions, que es van elevar de 15 a 24 milions (passen de 5 a 8 milions per administració a partir del 2025), com es va establir en el nou contracte, que garanteix la celebració de la fira com a mínim fins al 2030 i de manera permanent. Els socis privats, que són Telefónica, Vodafone, Orange, Damm i CaixaBank, aporten uns 5 milions entre tots. Mobile World Capital Barcelona està oberta a incorporar més socis privats.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- EDIFICI ICÒNIC La novel·la que va inventar Notre-Dame
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Estalvi Amb aquest truc enginyós ja no malgastaràs més paper higiènic
- Joan Cuscó: "El pàdel és imparable: serà olímpic la pròxima dècada"
- Alejandra Fernández: "Quasi deixo de córrer per falta de recursos"