Cita de la logística

El SIL ja compta amb 14.000 visitants i 650 empreses a una setmana d’obrir

El saló del Consorci de la Zona Franca preveu un impacte econòmic de 50 milions

El SIL ja compta amb 14.000 visitants i 650 empreses a una setmana d’obrir
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Fa anys que les empreses que formen part d’aquest univers tenen interioritzat que el seu és un sector de futur, però, ara, també aquells que vivien al marge han començat a adonar-se de l’impacte que la cadena de subministrament pot tenir en la seva vida. Almenys així ho veuen els màxims responsables del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), que ahir van presentar una nova edició del congrés SIL molt influïda, segons el que van manifestar, per l’atenció que té aquest segment d’activitat.

Aquesta trobada dedicada a la logística, al transport, a la intralogística i a la cadena de subministrament compta, quan falta menys d’una setmana perquè comenci l’esdeveniment (se celebra entre el 5 i el 7 de juny en un dels pavellons de Fira de Barcelona), amb 650 empreses participants i 14.000 visitants registrats, fet que com a mínim els situa pràcticament en el mateix nivell que l’any passat (15.000), tenint en compte que aquesta última setmana és quan més inscripcions se solen gestionar. També que es facin més de 3.000 reunions ja programades, a part dels contactes espontanis que es donaran in situ, i que tot això es tradueixi en un impacte econòmic per a la ciutat i la seva àrea metropolitana de 50 milions d’euros.

Pel que fa a les empreses, destaca que el 35% siguin companyies de procedència internacional, que s’esperen gairebé 180 presentacions de novetats de tall mundial i que hi ha més empreses emergents que mai. En són 120, més del doble que el 2023. "És una xifra molt important que demostra la innovació en el sector i quin tipus de coses estan elegint els professionals", va dir la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

Abans que ella, el delegat especial de l’Estat en la mateixa institució, Pere Navarro, havia enumerat algunes de les novetats: que hi participaran vuit comunitats autònomes (Aragó, les Canàries, Castella i Lleó, Euskadi, Extremadura, Galícia i Múrcia, a més de Catalunya), que es presentaran solucions entorn de la tecnologia GPT (intel·ligència artificial) i un nou combustible verd i net, que hi haurà exemples de com el blockchain s’utilitza en la cadena de subministrament i que s’exhibirà el potencial dels drons en el sector.

Col·laboració empresarial

Notícies relacionades

Sorigué va afegir a aquesta llista una demostració de com la tecnologia digital pot intervenir en la cadena de subministrament, amb una atracció en què han participat 15 empreses que mostraran des de com es poden fer visites mitjançant la realitat virtual o com formar el personal, fins a com un vehicle autònom pot fer una entrega al consumidor final.

Quant als visitants, celebren que el 90% siguin perfils amb poder de decisió –"El més important en un saló professional, i més en un de logística, és la qualitat del visitant", va assegurar Sorigué– i que vinguin de més de 90 països. "Això genera una dimensió molt especial des del punt de vista de la internacionalització i de la presència internacional del SIL a Barcelona", va apuntar Navarro, en relació amb el 35% de companyies internacionals que participaran en l’esdeveniment.