Tecnologia

Siemens inauguraun centre mundialde desenvolupament digital a la Zona Franca

La instal·lació, al DFactory, se centrarà en els robots autònoms per a empreses

Siemens inauguraun centre mundialde desenvolupament digital a la Zona Franca
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Acumulen més de 170 anys d’història, 130 d’aquests a Espanya i 110, en concret, a Catalunya. "Ens sentim, sens dubte, a casa, perquè hem ajudat a construir la indústria catalana", va afirmar ahir el director general d’indústries digitals de Siemens España i Portugal, José Ramón Castro, en la presentació de l’última gran aposta d’aquesta multinacional per la comunitat. La companyia va inaugurar ahir un centre global d’experiència digital i proves orientades a la producció flexible ubicat al DFactory del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB).

"Ens enorgulleix dir que som part de la solució de reptes majúsculs que s’estan portant a terme fora d’Espanya", va celebrar el directiu.

Notícies relacionades

Pel que van explicar diversos responsables de Siemens, l’espai batejat com a Siemens DeX s’erigirà com un centre de competència global per a la producció flexible. Dit planerament, l’objectiu final d’aquest tipus de producció és que les fàbriques puguin ser més àgils i adaptatives davant els canvis de condicions de l’entorn, de demanda del client o de les necessitats de fabricació. En aquest sentit, la proposta del gegant alemany és disposar d’espais on provar solucions tecnològiques orientades a aquesta meta.

La particularitat del centre de Barcelona és que serà l’únic del món centrat exclusivament –almenys de moment– en els vehicles de guiat automàtic (aquells robots que circulen de manera autònoma als magatzems) i en braços robòtics que es mouen gràcies a la intel·ligència artificial.