BCN fa història amb la primera regata femenina de la Copa Amèrica

La Puig Women’s America’s Cup es portarà a terme entre els pròxims 5 i 13 d’octubre

BCN fa història amb la primera regata femenina de la Copa Amèrica
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Moltes es coneixen de mundials, jocs olímpics i competicions per mig món. Però serà la primera vegada que la Copa Amèrica de vela enfronti les millors regatistes del món. Barcelona estrenarà la primera competició de dones aquest octubre, del 5 al 13.

Ahir van presentar el trofeu que aixecarà (o "abraçarà", com va invitar la seva creadora, l’arquitecta Patricia Urquiola) el país que venci entre els 12 participants. Hi ha els sis equips que formen part de la categoria històrica, la masculina (Nova Zelanda, la Gran Bretanya, França, Itàlia, Suïssa i els Estats Units), i sis més (Espanya, els Països Baixos, el Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia).

"La Puig Women’s America’s Cup és la iniciativa més emocionant de la meva carrera, hauran de guiar màquines furioses i ràpides amb gran precisió", va proclamar la regatista oceànica i coordinadora de l’esdeveniment, Abby Ehler. Al seu costat hi havia el director executiu d’America’s Cup Event (ACE), Grant Dalton, i el director executiu de Puig, Marc Puig, que va recordar el vincle de la marca de cosmètica femenina amb aquest esport.

Notícies relacionades

Competiran amb un AC40, el vaixell més petit amb què han celebrat fins ara les regates preliminars, però Dalton i Ehler van insistir que el talent de les esportistes és extraordinari. Una representació de 10 dels 12 equips (faltaven alemanyes i australianes) es van fotografiar amb el trofeu creat per Urquiola, al terrat de la Fundació Miró.

La peça és de plata, fa 58 centímetres i pesa cinc quilos. No té nanses ni base i és molt diferent de l’Auld Mug, la gerra de les cent guinees que data del 1858 i que es guarda amb extremes mesures de seguretat per part de l’equip guanyador. En el cas del trofeu de la Puig Women’s America’s Cup no s’ha decidit el seu futur. Qui la guanyi aquesta vegada, se’l quedarà i, més endavant, ja es veurà.