Seguretat Social

Arriba el juny: bon mes per a aquests jubilats que cobraran 6.000 euros

La quantia de l’extra estiuenca és el doble de la quantitat neta mensual que reben els pensionistes que tenen 14 pagues anuals

Arriba el juny: bon mes per a aquests jubilats que cobraran 6.000 euros
1
Es llegeix en minuts
Pedro Sanjuán

La pujada mensual de les pensions de jubilació registrada el 2023, un 8,5%, té com a conseqüència l’augment de la quantia que cobraran aquests pensionistes en la seva paga extra d’estiu, que rebran el 23 de juny.  I molts d’ells cobraran més de 6.000 euros de pensió aquest estiu.

Segons el Reial Decret Legislatiu 8/2015, que recull i regula la Llei General de Seguretat Social, la quantia de l’extra estiuenca és el doble de la quantitat neta mensual que reben els pensionistes que tenen 14 pagues anuals.

Notícies relacionades

Posant en números els percentatges i, segons càlculs la Seguretat Social, després de la revalorització de les pensions la paga mitjana mensual d’un jubilat hauria pujat aquest any en 116 euros. Així, podríem dir que aquest sector de la població rebrà al juny 232 euros més de mitjana de l’Estat que en la paga extraordinària de l’any anterior.

Els pensionistes que rebran una paga extraordinària de més de 6.000 euros correspon amb aquells que cobrin mensualment els 3.059 euros mensuals de pensió contributiva, ja que és la pensió màxima fixada pel Govern d’Espanya després de la revalorització. Si es fan els càlculs, és possible comprovar com la xifra ascendeix fins als 6.118 euros de pensió al juny.

Temes:

Estiu Pensions