Habitatge

Territori inicia l’expropiació de cinc pisos buits de grans tenidors

Territori inicia l’expropiació de cinc pisos buits de grans tenidors

Toni Albir / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Territori de la Generalitat ha posat en marxa els tràmits per a l’expropiació dels cinc primers habitatges buits pertanyents a grans tenidors per destinar-los a famílies vulnerables. En concret, la conselleria que dirigeix Ester Capella va publicar ahir els anuncis d’informació pública previs a l’inici de l’expedient d’expropiació d’aquests pisos; d’aquests, quatre estan situats a Valls (Tarragona) i l’altre a Cornellà de Llobregat (Barcelona).

Notícies relacionades

Aquests habitatges formen part del grup de 23 que la Generalitat considera que poden ser expropiats per haver-se demostrat la seva "utilització anòmala per incompliment de la funció social de la propietat", segons un comunicat de Territori. Aquest incompliment es produeix quan un habitatge es manté desocupat de manera permanent i injustificada durant més de dos anys.

Els pisos expropiats aniran a parar a famílies vulnerables que estiguin inscrites en les taules d’emergència dels municipis on es trobin els habitatges o en programes socials com els que protegeixen les dones víctimes de violència masclista.