Així pot ajudar-te un gestor administratiu amb la renda: eviten errors i coneixen totes les opcions

Aquests professionals compten amb totes les eines i els coneixements necessaris per a confeccionar-la

Concha Forteza, membre de la comissió fiscal del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, respondrà a tots els dubtes que tinguin els lectors d'El Periódico el 8 de maig

Els gestors administratius poden obtenir el millor resultat en la declaració de la renda

Els gestors administratius poden obtenir el millor resultat en la declaració de la renda / Shutterstock

2
Es llegeix en minuts
Pep Canals

La campanya de la renda 2023 va començar el passat 3 d'abril i enguany finalitzarà l'1 de juliol, últim dia perquè els contribuents presentin davant l'Agència Tributària els rendiments obtinguts durant l'any 2023. Enguany, Hisenda espera recaptar a Catalunya un ingrés net positiu d'uns 2.754 milions d'euros i retornar als contribuents uns 1.790 milions d'euros que ja havien avançat al llarg de l'any amb les seves retencions

Aquest any estan obligades a presentar la declaració de la renda aquelles persones que hagin guanyat més de 22.000 euros bruts anuals amb un únic pagador i, com a novetat, passa dels 14.000 als 15.000 euros bruts anuals per a aquelles persones que hagin tingut més d'un pagador. També hauran de presentar-la les persones beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) o les que reben pensions compensatòries, entre altres.

Declaració de la renda 2023 /

HISENDA

Principals novetats de la declaració de la renda 2023 

Enguany la campanya de la renda ha arribat amb poques novetats, però algunes d'elles són bastant significatives. Així, per exemple, la deducció per maternitat s'ha ampliat a més casos. Ja no sols podran acollir-se les mares treballadores amb fills de fins a 3 anys, també ho podran fer aquelles que estiguin en situació legal de desocupació

En el cas dels plans de pensions, es redueix de 2.000 a 1.500 euros la quantitat deduïble i puja en 500 euros fins als 8.500 en el cas dels plans d'empresa. Una altra novetat important afecta als autònoms. Fins a l'exercici anterior tan sols havien de declarar l'IRPF aquells que obtinguessin 1.000 euros anuals. Enguany, tots estaran obligats independentment dels ingressos obtinguts. 

Les famílies que hagin adquirit un cotxe elèctric podran deduir-se el 15% del valor de compra amb una base màxima de 20.000 euros. I, entre les novetats destacades també està la deducció del 50% d'impostos per a inversors d'empreses de nova creació.

Dues persones fent la declaració de la renda /

Arxiu

Fer la declaració de la renda amb un gestor administratiu 

Fer la declaració de la renda per compte propi pot convertir-se en un maldecap. La fiscalitat és una matèria tècnica i en el cas de la declaració de la renda un error pot sortir molt car. Sense anar més lluny, l'esborrany que ofereix l'Agència Tributària podria no ser del tot correcte, tal com va advertir l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). És important revisar les deduccions o les dades personals, entre altres. 

Notícies relacionades

En aquest sentit, acudir a un gestor administratiu pot ser l'opció més segura. Aquests professionals coneixen totes les novetats de la campanya i cada deducció a la qual poden acollir-se els contribuents i que la seva factura fiscal sigui la que li correspon. Tot això, amb l'objectiu d'aconseguir el resultat més beneficiós per als clients. A més, la seva professionalitat està garantida. A Catalunya, per exemple, els gestors administratius formen part del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, un segell que garanteix que compleixen amb un segell ètic i que compten amb les eines necessàries.

Tens dubtes sobre la renda?

Tens dubtes sobre la campanya de la renda 2023? Concha Forteza, membre de la comissió fiscal del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, pot ajudar-te a resoldre-les. Entre el 22 d'abril i el 29 d'abril pots enviar totes les preguntes que tinguis. El 8 de maig, Concha Forteza respondrà a totes elles en un article d'El Periódico.