Sector immobiliari

Economia agilitzarà la llicència d’obres per a la construcció de pisos

El ministeri calcula que amb el canvi normatiu es retallarà al voltant de mig any els terminis d’edificació d’habitatges

Economia agilitzarà la llicència d’obres per a la construcció de pisos

EFE

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d’Economia agilitzarà la llicència bàsica d’obres per retallar al voltant de mig any la construcció de vivendes. La cartera liderada per Carlos Cuerpo realitzarà un canvi en la normativa existent per a la valoració d’immobles, que permetrà accelerar i impulsar l’oferta al mercat residencial. Així ho va confirmar Isabel Rodríguez, ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, que va indicar que Economia preveu aquest mateix dijous treure a consulta pública la reforma.

Notícies relacionades

¿On rau el problema? En la normativa vigent per a la taxació de béns immobles, l’ordre ECO/805/2003, de 27 de març. A l’hora de desenvolupar una promoció d’habitatges, els promotors recorren als bancs per aconseguir finançament per a les obres. Aquestes entitats reclamen una taxació, en la qual s’inclou un condicionant si la llicència que havia obtingut el promotor per al projecte era una de tipus bàsica i no definitiva. Amb aquest condicionant en la taxació, la banca sol denegar el crèdit, fet que fa demorar els terminis durant mesos fins a obtenir la definitiva, amb la qual ja obtenir els fons per construir.

Aquesta modificació normativa tan tècnica que s’impulsarà des de l’Executiu suposa, a la pràctica, un impuls a l’oferta de cases a Espanya, causant dels problemes d’accessibilitat a una vivenda. "L’objectiu és actualitzar aquesta normativa perquè ho aconsella l’estudi que hem fet de necessitats de modificació puntuals, fet que té a veure amb agilitzar de nou la gestió urbanística", va apuntar Rodríguez.

Temes:

Vivenda