Oliu descarta que les eleccions catalanes afectin les empreses

El president del Banc Sabadell torna a descartar retornar la seu a Catalunya i emprendre fusions amb altres entitats

Oliu descarta que les eleccions catalanes afectin les empreses
1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El president del Sabadell, Josep Oliu, va descartar ahir que les eleccions catalanes vinents hagin de tenir un impacte en les empreses de la comunitat. "Hi ha una dissociació entre el món de l’empresa i el món de la política. El món de l’empresa continua fent la seva vida, estem en un bon moment per a les empreses, tant a Espanya com a Catalunya", va afirmar en una trobada amb la premsa prèvia a la junta general d’accionistes de l’entitat.

El banquer, així, va limitar l’efecte dels comicis al fet que "hi ha una mica més de tema de conversa", però va descartar que tinguin un impacte com el que es va produir durant el procés, que va culminar amb la sortida de milers de companyies de la comunitat. "No crec que afecti l’activitat inversora ni les perspectives econòmiques o financeres de les empreses que són a Catalunya, com tampoc les que estan situades en altres llocs d’Espanya", va insistir.

Pacte d’investidura

Oliu, així mateix, va tornar a descartar per enèsima vegada que el banc pugui retornar la seva seu social a Catalunya des d’Alacant, on la va traslladar precisament a causa del procés el 2017: "És un tema que per a nosaltres no està sobre la taula o sota la taula. Aquí vam venir per un accident, com una reacció nostra a una reacció de clients davant un determinat moviment polític. Per a nosaltres és neutral, però està bé tenir més presència a Alacant, que és la província on tenim una quota de mercat més alta".

Notícies relacionades

No va voler, en aquest sentit, comentar el pacte d’investidura PSOE-Junts que incloïa elaborar un pla que fomenti la tornada de les empreses que se’n van anar: "Nosaltres complim escrupolosament la llei de societats de capital i la continuarem complint". No és nou, com tampoc l’afirmació que l’entitat no té previst emprendre cap fusió, malgrat els rumors que en els últims mesos han assegurat el seu interès per Unicaja. "No contemplem cap operació, no hi ha res a veure", va asseverar.

El banquer també va ratificar que el Sabadell preveu superar aquest any la rendibilitat sobre capital de l’11,5% que va aconseguir l’any passat, cosa que implica que superarà el benefici de 1.332 milions que va aconseguir el 2023.