Fainé renova com a president de la CECA per sis anys més

El president de la Fundació La Caixa assenyala els "desafiaments" que afronta l’economia

Fainé renova com a president de la CECA per sis anys més
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Fundació La Caixa, Isidro Fainé (Manresa, 1942), va ser reelegit ahir com a president de la CECA per unanimitat, per a un nou mandat de sis anys. El banquer ocupa el màxim càrrec de la patronal de les antigues caixes d’estalvi des del 2010 i és també president de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, per la seva sigla en anglès), que compleix aquest any un segle d’història. José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, també ha renovat com a vicepresident.

Notícies relacionades

Les entitats financeres adherides a la CECA acumulen el 38% dels dipòsits del sistema financer espanyol. A més, l’associació agrupa 32 fundacions responsables de l’obra social del sector, amb una dotació conjunta que l’any passat va ascendir a 851 milions d’euros, un 6,4% més que el 2022. Aquest finançament va permetre dur a terme més de 80.960 activitats, amb més de 30 milions de beneficiaris. Des de l’aprovació de la llei de caixes el 2013, que va impulsar la conversió d’aquelles entitats en bancs, l’obra social del sector ha ascendit a més de 7.800 milions.

Davant la 117a assemblea general de l’associació, Fainé va advertir que l’economia viu "alguns desafiaments importants que, com a país, tots els agents" han d’afrontar. Entre aquests, va citar la necessitat de reforçar la inversió empresarial, "utilitzant i, si pot ser, prolongant", l’impuls dels fons europeus; millorar la productivitat, "apostant més per la inversió en capital humà, la innovació i l’emprenedoria", i "apuntalar" l’estabilitat financera del país, "i per a això es necessita, entre altres coses, que les entitats financeres continuïn sent eficients i solvents, i que el sector públic asseguri la sostenibilitat pressupostària".