Celsa reclamarà 539 milions d’euros als Rubiralta

El president, Rafael Villaseca, descarta acomiadaments durant la reestructuració

Celsa reclamarà 539 milions d’euros als Rubiralta

gabriel ubieto

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nova direcció del grup siderúrgic Celsa reclamarà 539 milions d’euros a la família Rubiralta per un deute impagat que va deixar, abans que un jutge li retirés la propietat de l’empresa en favor dels seus creditors. "No renunciem a aquestes quantitats i és la nostra obligació portar a terme totes les actuacions que estiguin a la nostra mà per recuperar-les", va afirmar ahir el president no executiu del grup, Rafael Villaseca, en roda de premsa.

L’equip que ha agafat el timó del gegant siderúrgic està reordenant els comptes del grup, que ocupa 4.000 persones a Espanya i unes 6.000 a diferents països europeus.

Per a l’inici del segon semestre de l’any, esperen tenir definit un pla d’inversions per saber de quants diners es disposen, quant es destinarà a continuar pagant el deute pendent i quant a continuar invertint per fer competitiu el negoci. "A mitjans d’any tindrem clar quines són les necessitats d’inversió per a les activitats ordinàries", va afirmar Villaseca.

Crèdit incobrable

Actualment, la propietat de Celsa l’ostenten unes 20 societats, entre les quals destaquen fons o entitats com Attestor Capital, Cross Ocean, Deutsche Bank, Golden Tree Asset Management i Strategic Value Partners.

En aquest procés d’auditoria interna, els nous propietaris van detectar una partida de 539 milions d’euros en crèdits que les societats que componen el grup Celsa van atorgar a altres societats propietat de la família Rubiralta, quan aquesta ostentava el control de la companyia. Avui estan apartats per ordre judicial, a causa de l’elevat deute contret amb els seus creditors i que, formalment, superava el valor patrimonial de la companyia.

Notícies relacionades

Segons van explicar Villaseca i Jordi Cazorla, conseller delegat del grup, aquests 539 milions els consideren "crèdit incobrable", ja que van ser transferits a empreses en concurs de creditors i sense capacitat actual de retornar-los. Això fa probable que els Rubiralta i els seus creditors es tornin a asseure davant un tribunal per resoldre assumptes pendents.

La nova direcció de Celsa va comparèixer davant els mitjans per enviar un missatge de tranquil·litat. L’objectiu a curt termini és obtenir números verds de manera contínua per presentar-los davant els seus accionistes, cosa que l’actual direcció espera aconseguir entre aquest any i el 2025. Per a això, descarten recórrer a acomiadaments, si bé sí que contemplen la venda d’actius a l’estranger.

Temes:

Deutsche Bank