Discrepància institucional

La Generalitat eleva al 56% la taxa de resolució dels fons europeus

Les dades del Govern limiten al 33% l’execució dels diners europeus a Catalunya

La Generalitat eleva al 56% la taxa de resolució dels fons europeus

Rosa María Sánchez

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La Generalitat discrepa de les dades que ofereix la plataforma informàtica ELISA, del Ministeri d’Economia, que assenyalen la comunitat catalana com la més retardada en l’execució dels fons europeus del Pla de Recuperació. Segons dades pròpies de la Generalitat, la comunitat autònoma ha llançat convocatòries amb càrrec als fons europeus Next Generation EU per un total de 2.880 milions d’euros i ha adjudicat inversions i ajudes que sumen 1.620 milions. La taxa de resolució se situa així en el 56%, segons les dades de la Generalitat, i no en el 33% que es desprèn de la informació accessible en l’eina Extracció de Licitacions, Subvencions i Ajudes (ELISA), que el Ministeri d’Economia va obrir al públic dijous passat.

Notícies relacionades

"Les dades que figuren en l’eina informàtica del Ministeri d’Economia no són correctes", assenyala el director general de Fons Europeus i Ajudes d’Estat de la Generalitat, Aleix Cubells. La conselleria d’Economia s’ha posat en contacte amb el ministeri que dirigeix Carlos Cuerpo per identificar la causa de les discrepàncies. El fet que la plataforma de contractació pública de Catalunya no estigui connectada amb la de l’Estat podria estar en l’origen de la disparitat de les dades, però això és una cosa que encara falta per esbrinar.

Segons el que diu la Generalitat, l’administració autonòmica ha adjudicat convocatòries per un total de 1.620 milions. Segons les dades del Ministeri d’Economia, l’administració catalana només hauria resolt 856 milions. "No ens quadren les dades", insisteix Cubells.