Un terç de les empreses espanyoles optaran al pla de la UE

Una enquesta de KPMG conclou que la principal dificultat que troben els directius és l’excessiva càrrega burocràtica

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El 26% de les empreses espanyoles han optat ja als fons europeus del Pla de Recuperació Europeu, que se sumen al 8% que preveu fer-ho pròximament, de manera que el 34% de les empreses espanyoles han sol·licitat ja ajudes europees o ho faran ben aviat. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe Perspectives Espanya 2024. Fons europeus, publicat dimecres per KPMG, en col·laboració amb la CEOE, després d’haver enquestat 1.350 empresaris i directius.

L’estudi detecta que el principal obstacle que afronten els empresaris i directius de les empreses espanyoles que han optat a aquests fons o preveuen fer-ho és l’excessiva càrrega burocràtica. Així, almenys, ho ha assenyalat el 77% d’ells. Un 32% dels enquestats es queixen de l’existència de terminis massa ajustats i un 30% esmenta la dificultat per definir projecte.

Notícies relacionades

"Seria una bona solució crear una finestreta única digital per a tot el territori nacional independentment de les administracions competents", suggereix el president de KPMG a Espanya, Juanjo Cano, en un esdeveniment sobre fons europeus celebrat a la seu de Santander, a Madrid.

"Reconeixem l’esforç de l’Administració a l’hora d’augmentar el ritme de resolució de les grans línies d’ajudes, però veiem que encara hi ha un ampli marge de millora, perquè es mantenen ineficiències en l’execució dels fons, com per exemple la falta d’adaptació de les ajudes al sector privat o l’absència de transparència en la governança, en especial en l’àmbit de les comunitats autònomes. Per això, considerem fonamental reforçar els llaços del sector productiu amb els diferents nivells de l’Administració", afirma José Alberto González-Ruiz, secretari general de la CEOE, al mateix acte.

Temes:

CEOE