Alimentaria vol atraure a BCN més de 100.000 visitants

El saló de l’alimentació i la gastronomia obre les portes dilluns vinent a la Fira buscant emular l’èxit del Mobile

Alimentaria vol atraure a BCN més de 100.000 visitants

maría jesús ibáñez

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Amb l’expectativa d’arribar als 100.000 visitants (cosa que la col·locaria molt a prop del Mobile World Congress) i amb una presència internacional d’empreses de 120 països diferents, la fira Alimentaria&Hostelco obre dilluns vinent les portes, en la que, segons els organitzadors, serà la seva edició "més potent", en paraules del president d’Alimentaria, Antoni Llorens.

La previsió és que al llarg dels quatre dies que durarà el saló s’arribin a dur a terme més de 13.000 trobades de negocis i contactes professionals. L’impacte econòmic d’aquesta edició podria rondar els 200 milions d’euros, segons les estimacions de l’organització. La fira ocuparà set pavellons del recinte de la Gran Via, comptarà amb 3.200 expositors (dels quals 900 són de fora d’Espanya), ocuparà uns 7.000 treballadors temporals i tindrà 13 espais especialitzats, en què destaca el dedicat al sector de la carn, però també el de la llet.

Múltiples zones

"Hi haurà una zona de conserves, una altra de food service, una altra més de tendències i una de nova sobre aliments plant-based", va assenyalar ahir Antoni Valls, director general del certamen. A aquestes, s’hi afegirà la dels aliments ecològics, la dels dolços i els aperitius, la dels productes premium, la de la producció espanyola i la dels pavellons internacionals. "Una de les novetats és l’àrea del cafè i la rebosteria, l’anomenat Coffee&Bakery, que està prenent un rumb molt interessant", va afegir Pere Taberner, president d’Hostelco, la part de la fira dedicada a l’hostaleria i la restauració.

Notícies relacionades

Entre les novetats d’aquesta edició (la vinent, que serà el 2026, coincidirà amb el 50è aniversari de la fira), els organitzadors van destacar la tornada d’expositors xinesos i de Hong Kong, que no van ser-hi el 2022 per culpa de la pandèmia de la covid. Però els països estrangers amb més pes seran novament Itàlia i Turquia.

A la fira, que és també "un aparador del que es produeix a l’Espanya buidada", com va destacar Mauricio García, representant del sector de la carn, també hi ha espai per a la innovació més puntera.