Llocs de treball amb alta demanda

Ametller Origen promou una FP dual per formar carnissers

La cadena de supermercats presenta un programa pilot juntament amb Mercabarna i Eduvic destinat a joves a l’atur

Ametller Origen promou una  FP dual per formar carnissers

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Els carnissers van més buscats que els universitaris". Aquesta és la declaració d’intencions amb què el cofundador i conseller delegat d’Ametller Origen, Josep Ametller, va presentar ahir el seu nou projecte pilot de formació professional dual, en el qual, en col·laboració amb Mercabarna i la cooperativa social Eduvic, formarà joves en oficis dins els seus supermercats.

D’entrada hi haurà 12 joves que iniciaran les pràctiques entre els tallers de Mercabarna i les carnisseries de les botigues d’Ametller Origen, amb la perspectiva d’accedir a un contracte laboral quan acabin els estudis al juny. Aquestes persones estan a l’atur, provenen d’ambients vulnerables i algunes arriben des de l’acompanyament de la DGAIA. El pilot compta amb una subvenció de la Generalitat, i la voluntat d’Ametller és consolidar-lo. "No trobem carnissers", reconeixen. En els pròxims tres anys en necessitaran entre 150 i 200.

Notícies relacionades

"Aquest país té capacitat d’acollir i gestionar amb èxit la migració si posem el focus en la formació i l’ocupació. [...] El que ens garantirà el futur seran, en part, aquests joves", va afirmar el conseller d’Afers Socials, Carles Campuzano.

Ametller Origen destaca l’ocupabilitat dels oficis derivats de la formació professional. Un missatge en boca de molts sectors empresarials i que està sent correspost per part de les administracions, que estan reforçant l’oferta de places públiques per estudiar FP.