Aerolínies

El president de Vueling, Marco Sansavini, nomenat cap d’Iberia

El president de Vueling, Marco Sansavini, nomenat cap d’Iberia

IAG

1
Es llegeix en minuts
David Page

El hòlding aeri IAG va llançar una remodelació dels màxims executius de les seves grans aerolínies espanyoles. Iberia i Vueling tindran nous presidents a partir d’abril, segons va revelar el grup en la conferència amb analistes amb motiu de la presentació dels resultats anuals.

International Airlines Group (IAG) ha elegit com a nou conseller delegat i president d’Iberia Marco Sansavini, que fins ara ocupava el lloc de màxim executiu de Vueling i que torna a Iberia tres anys després, on va ser director comercial fins al 2020.

Notícies relacionades

La nova consellera delegada i presidenta de Vueling serà Carolina Martinoli, que fins ara ha sigut directora de Persones, Assumptes Corporatius i Sostenibilitat d’IAG. Els canvis fan que Fernando Candela deixi de ser president d’Iberia –càrrec que ocupava de manera interina des del mes de maig del 2023– i es mantindrà dins del grup com a conseller delegat de l’aerolínia Level.

Per la seva banda, IAG –que a més d’Iberia, Vueling i Level, inclou British Airways i Aer Lingus– va disparar els seus resultats gràcies a la reactivació de la demanda, en ple boom del turisme. La companyia va aconseguir un benefici després d’impostos de 2.655 milions d’euros el 2023, cosa que suposa multiplicar per més de sis els 402 milions de l’exercici anterior.