Telecomunicacions

Telefónica perd 892 milions per l’ero i per la filial del Regne Unit

La companyia dispara un 17% el benefici net sense extres, fins als 2.369 milions, i aconsegueix el seu nivell d’ingressos més gran en tres anys

Telefónica perd 892 milions per l’ero i per la filial del Regne Unit
1
Es llegeix en minuts
David Page

Telefónica va registrar uns números vermells comptables de 892 milions d’euros l’any passat per les provisions milionàries realitzades per finançar l’ero per a 3.420 treballadors a Espanya (1.320 milions) i pel sanejament de la filial del Regne Unit, Virgin Media O2 (VMO2), pel deteriorament del seu fons de comerç (1.786 milions) derivat de l’escenari econòmic del país. Sense comptabilitzar aquests extraordinaris negatius, el grup va obtenir gràcies a la bona marxa del negoci un benefici net de 2.369 milions d’euros el 2022, un 17,1% més que en l’exercici precedent, segons els comptes remesos a la CNMV.

Notícies relacionades

La teleco presumeix d’haver crescut, malgrat la incertesa econòmica global, en tots els seus grans mercats i de complir els objectius financers marcats per a aquest exercici, i preveu més creixement durant aquest 2024, l’any del seu centenari i el primer complet del seu nou pla estratègic GPS (creixement, rendibilitat i sostenibilitat, per les sigles en anglès). Els comptes arriben en ple terratrèmol accionarial per la irrupció en el capital de l’operadora Saudi Telecom, l’operadora controlada per l’Estat de l’Aràbia Saudita.

El grup comandat per José María Álvarez Pallete va registrar un increment de la facturació de l’1,6%, fins a arribar als 40.652 milions, cosa que suposa el volum de facturació més gran des del 2020. El resultat operatiu abans d’amortitzacions (oibda) ordinari, un paràmetre clau en el sector de les telecos, va arribar als 13.121 milions d’euros, un 1,4% més.

Temes:

Telefónica