Canvi de propietat

La plantilla de Celsa denuncia la venda de les plantes a l’estranger

La direcció encarrega a una consultora una valoració de les filials

La plantilla de Celsa denuncia la venda de les plantes a l’estranger

rosa maría sánchez

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats CCOO i UGT van emetre ahir un comunicat en el qual acusen l’actual direcció de Celsa d’estar iniciant un "espoli programat" dels béns del gegant siderúrgic. Els representants dels treballadors, uns 10.000 en tot el grup, denuncien que els nous propietaris de la corporació, fins fa poc governada pels Rubiralta, la família fundadora, tenen planejat vendre els actius de la companyia a l’estranger, més concretament les plantes a Polònia, Noruega i el Regne Unit.

Notícies relacionades

Fonts de la direcció de Celsa van confirmar que han contractat la consultora Citi perquè realitzi una "valoració de les filials estrangeres del grup". Si bé van aclarir que encara no han pres una decisió definitiva. "Aquesta decisió respon a la voluntat que té la companyia d’aprofundir en el coneixement i alternatives que ofereixen les seves divisions internacionals. Es tracta d’un exercici d’exploració i en cap cas s’ha pres cap decisió concreta", afirmen des de la direcció.

El setembre del 2023 un jutge va dictar una sentència pionera, partint de la nova llei concursal, i va traspassar la propietat de Celsa als seus fons creditors. Fins aleshores el gegant siderúrgic, el productor més gran d’acer de tot Europa i amb una facturació anual de 6.000 milions d’euros, pertanyia a una de les branques de la família Rubiralta. Era l’empresa familiar catalana més gran i estava governada per Francesc Rubiralta. Però van sustentar la seva estratègia empresarial en els últims anys a contraure quantitats creixents de deute amb passius de més de 2.800 milions d’euros.

Temes:

UGT CCOO