Vaga indefinida. Subministrament garantit

Aturada de transportistes autònoms i pimes

Aturada de transportistes autònoms i pimes

EFE/Rodrigo Jiménez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Sector del Transport, que agrupa milers de transportistes per carretera autònoms i pimes, va informar ahir que ha decidit afegir-se a les protestes dels agricultors amb la convocatòria d’una aturada nacional indefinida a partir de dissabte vinent. Així ho va anunciar la mateixa plataforma que –malgrat no comptar amb el suport de les patronals que agrupen les grans empreses del sector– el març del 2022 ja va promoure una vaga de 20 dies que va arribar a posar en perill la cadena de distribució.

Notícies relacionades

Aquesta aturada, convocada juntament amb agricultors i ramaders, està obert a tots els moviments i sectors que ho considerin oportú, segons indica la plataforma convocant, que també demana el suport i la participació de la societat civil.

El ministre, que a Catalunya Ràdio va dir que el subministrament alimentari està garantit malgrat les protestes del sector, va vincular aquests interessos amb algunes protestes de les últimes setmanes a Espanya i Europa, on certes "plataformes o grups autònoms estan plantejant objectius que no estan sobre la taula", com la derogació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. "Tot el que de forma concreta respongui a les necessitats efectives dels agricultors i ramaders d’Espanya tindrà una resposta positiva per part del Govern".