Automoció

Les vendes de cotxes van pujar el 7,3% al gener a Espanya

Les vendes de cotxes van pujar el 7,3% al gener a Espanya
1
Es llegeix en minuts
Marina Baranova

El mercat de turismes i tot terrenys arrenca el 2024 en positiu, després de matricular un total de 68.685 unitats al gener, un 7,3% més que el mateix mes de l’any 2023, segons dades publicades per l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac). No obstant, malgrat que la tinença dels últims mesos és positiva, el mercat se situa un 20,5% per sota de les xifres del gener del 2020, l’any previ a l’inici de la pandèmia.

L’augment de les vendes registrat al gener es deu, principalment, a l’impuls de les matriculacions en el canal de llogaters, amb un augment del 74,6%, fins a les 7.238 unitats. Per la seva banda, el canal de particulars va augmentar un 6,3% (34.037 matriculacions), mentre que el d’empreses es va reduir lleugerament, un 1,6% (27.410 matriculacions).

Optimisme

Notícies relacionades

En paraules de Félix García, director de comunicació i màrqueting d’Anfac: "Arrenquem el 2024 amb una dada positiva. Si es té en compte que el gener del 2023 es van matricular gran part de les comandes que es van fer el novembre i el desembre del 2022 i que van retardar les seves entregues per falta de camions portavehicles, el gener passat ha donat bones dades. Cert és que continuem molt lluny de les xifres del 2020, però començar l’any a l’alça ens insufla optimisme".

El portaveu d’Anfac va incidir en la capacitat de resiliència del sector de l’automòbil, "que sap adaptar-se a tota mena de crisis endògenes i exògenes". "Ara ens arriben –va afegir– els retards ocasionats pels atacs terroristes al mar Roig que obliguen els barcos de mercaderies a envoltar l’Àfrica per arribar a Europa i la forta sequera". També va apuntar que, amb totes les cauteles de tenir només els resultats del gener, "es podria estar a prop del milió de turismes nous" a finals del 2024.

Temes:

Crisi