Previsions

La Cambra manté un creixement de l’1,8% aquest any a Catalunya

La Cambra manté un creixement de l’1,8% aquest any a Catalunya

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Cambra de Comerç de Barcelona manté la seva previsió de creixement de l’economia catalana de l’1,8% malgrat la sequera, que admet que tindrà efectes, tot i que encara no s’han quantificat. L’exercici actual "anirà de menys a més" davant un 2023 en què el creixement s’ha elevat una dècima respecte a l’anterior previsió, fins al 2,4%, com a conseqüència de la moderació de la inflació i la consegüent relaxació dels tipus d’interès, segons detalla l’últim informe trimestral d’aquesta institució que ahir van presentar el president, Josep Santacreu, i el responsable del servei d’estudis, Joan Ramon Rovira.

Però el resultat final dependrà molt de l’impacte de la sequera per a la solució de la qual Santacreu va demanar l’espai "més gran de consens possible". Al seu judici, la situació d’emergència, a més de la falta de pluja, que ja s’ha convertit en un problema estructural, és "fruit de la falta d’inversions i decisions amb un retard de més d’una dècada per a una garantia de subministrament de l’aigua clarament fiable".

El president de la Cambra va afirmar que "més que buscar culpables és de màxima prioritat assignar els recursos necessaris i que tots els implicats, des de les administracions a les empreses i els ciutadans, adquireixin el màxim compromís".

Notícies relacionades

Tensió al mar Roig

La Cambra estima també que l’any 2024 pot ser un exercici amb més creixement en la segona meitat com a conseqüència d’un balanç de riscos que s’equilibra. En principi, la persistència de la sequera pot veure’s compensada per la moderació de la inflació, tot i que si no millora la falta d’aigua els preus podrien veure’s afectats. Una altra variable que pot acabar afectant és la tensió al mar Roig i la possibilitat que afecti la cadena de subministraments.