La tensió a França se salda amb 79 agricultors detinguts

La tensió  a França  se salda amb 79 agricultors detinguts

Pascal LACHENAUD / AFP

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Primeres escenes de tensió entre policies i agricultors indignats a França. Les forces de seguretat van detenir ahir a la tarda 79 militants del sindicat agrícola Coordinació Rural, la tercera organització sindical del primer sector al país veí. Ho van fer després que aconseguissin entrar breument a l’interior del mercat de Rungis, al sud de la regió de París.

Aquesta infraestructura representa un dels focus de tensió de les protestes de camperols francesos, que van tallar dilluns la circulació a vuit de les principals autopistes i carreteres de l’àrea metropolitana de la capital, a més de més d’un centenar de bloquejos viaris en altres punts del territori gal.

Una altra marxa de tractors

Notícies relacionades

"Algunes persones van entrar a peu i van causar desperfectes", va indicar una font policial. La direcció de Rungis, el mercat de majoristes més gran d’Europa, va presentar una denúncia contra els militants d’aquesta organització sindical. Els seus dirigents i militants van iniciar dilluns una marxa de tractors des d’Agen (sud-oest). Una altra marxa amb tractors, impulsada per un altre sindicat, es trobava igualment a uns quants quilòmetres d’aquesta infraestructura, on fins ahir a la nit hi va haver un important dispositiu de les forces de seguretat.

A diferència d’altres moviments de protesta gestionats amb mà de ferro, el Govern d’Emmanuel Macron actua amb prudència i cert beneplàcit davant aquestes mobilitzacions agrícoles. Fins ahir pràcticament no hi havia hagut cap detingut, malgrat la contundència d’algunes de les accions, com els camions espanyols saquejats o degradacions en edificis governamentals. "No es respon al patiment enviant antiavalots", va dir la setmana passada el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin.