Patronals

La CEOE i Foment critiquen el "monòleg social" del Govern central

La CEOE i Foment critiquen el "monòleg social" del Govern central

David Zorrakino / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els presidents de la CEOE, Antonio Garamendi, i de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre han carregat avui a Barcelona contra el que el primer ha descrit com "el monòleg social" que ha imposat el Govern central en matèries com la pujada del salari mínim o la reducció de la jornada laboral.

Notícies relacionades

Durant un debat organitzat per El Economista al Palau Macaya de la Fundació La Caixa a Barcelona, s’han esforçat a donar un missatge de coincidències en qüestions essencials com el retorn de les seus de les empreses a Catalunya, "sense incentius ni penalitzacions". Segons el parer de Sánchez Llibre, la tornada es produirà "quan a Catalunya hi hagi un clima de normalitat política, que avui no existeix".

També han coincidit en les crítiques al Govern català per haver deixat passar l’oportunitat de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. Sense voler entrar en qüestions polítiques, tots dos s’han centrat en la importància de la confiança perquè hi hagi inversió. Garamendi ha fet servir un símil futbolístic: "Volem sortir al camp i saber quines són les normes. Les canvien i a sobre veus l’àrbitre vestit de l’equip contrari".